UBIJEN SRĐAN ALEKSIĆ: Upucan dok je sa ćerkicom izlazio iz automobila - Volim Podgoricu

UBIJEN SRĐAN ALEKSIĆ: Upucan dok je sa ćerkicom izlazio iz automobila

Pirotska policija intenzivno traga za ubicom ili ubicama Srđana Aleksića (38) iz ovog grada, koji je u ponedjeljak ubijen hicima sa motocikla u pokretu. Dok je sa ćerkicom izlazio iz svog automobila BMV, na parkingu u Takovskoj ulici, nepoznati napadači su otvorili vatru na njega i naneli mu teške povrede od kojih je preminuo na mestu.

Djevojčica koju je Srđan vodio na časove stranih jezika, srećom, prošla je bez ikakvih ozlijeda. Ko je i zašto usmrtio Aleksića pokazaće istraga, tek oni koji su ga znali kažu da se pored ostalog bavio i zelenašenjem i da je radio neke poslove u susednoj Bugarskoj. Ne isključuje se mogućnost da su ubice tamo i angažovane.

Od momenta likvidacije, kakve se viđaju u filmovima o mafijaškim obračunima, policija je blokirala čitav ovaj kraj, ali i izlaze iz grada prema Beloj Palanci, Dimitrovradu i Babušnici. Još se pouzdano ne zna da li su napadači bili maskirani, jesu li imali kacige na glavi i da li su ih snimile neke od kamera sa okolnih zgrada.

– Vrlo brzo je izdahnuo, jer je najverovatnije s leđa pogođen u srce. Bio je krupan čovjek i jedva su uspjeli da ga unesu u ambulantna kola. Rafal od nekoliko hitaca čuo se kao prasak petardi – rekao nam je jedan od ljudi koji su pritekli Aleksiću u pomoć. – Osim njegovog BMV, jednim hicem pogođen je i bijeli “opel” koji je bio parkiran pored i čiji se vlasnik nalazio u obližnjoj radnji.

Kako saznajemo, policija je tokom noći privela više osoba iz kriminalnog miljea Pirota i saslušavala ih. Neki su pušteni, neki zadržani. Traga se i za motociklom sa kojeg su ispaljeni smrtonosni hici.

Automobil u kojem je izgoreo Dejan Ilić

Aleksić, koji je u Pirotu poznatiji kao Mjesec, prije nekoliko godina izašao je sa devetogodišnje robije u koju je dospio nakon ubistva Dejana Ilića, vlasnika diskoteke “Baj Itali”. Sa njim su odgovarali i zbog istod djela osuđeni i njegovi saradnici Draga Đorđević i braća Filip i Nikola Stefanović. Dejan Ilić, poznatiji kao Gedža, zamjerio im se jer ih nije pustio u diskoteku u kojoj je te 2005. godine slavio svoj rođendan. Nekoliko sati kasnije, pred jutro, sačekali su ga nadomak njegove kuće na Sarlahu i zasuli Molotovljevim koktelima. Buktinja od automobila u kome je bio nesrećni Ilić udarila je u banderu, a on je tom prilikom živ izgorio.

Inače, Aleksić je iza sebe ostavio suprugu i troje djece.

OTISCI NA STAKLU

ZLOČIN u kojem je učestvovao Srđan Aleksić rasvijetljen je zahvaljujući odličnom radu forenzičara. Naime, u kolima u kojima je izgorio Dejan Ilić pronađeni su tragovi rasutog stakla Molotovljevih koktela, a na njima su bili otisci napadača.

Novosti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com