ČUDOVIŠTE: Bik visok skoro dva metra (VIDEO) - Volim Podgoricu

ČUDOVIŠTE: Bik visok skoro dva metra (VIDEO)

Zove se Niker, ima sedam godina, visok je 1,94 metra (do ramena), težak 1,4 tone i najveći je bik u Australiji.

Postao je internet senzacija pošto njegov vlasnik nije uspio da ga proda na aukciji jer je prekrupan. Nijesu htjele da ga kupe ni klanice.

“Uvijek se izdvajao od ostalih. Iako su neka druga goveda iz krda ranije poslata u klanicu, on se isticao pa smo odlučili da ga ostavimo”, rekao je vlasnik Geof Person za BBC.

Objasnio je da je konačno odlučio da ga proda, ali da su mu radnici u pogonu kazali da je pretežak za mašine i lance,  i da je njegovo meso “preveliko”.

Njegova veličina i težina, kako prenosi Jutarnji.hr, spasila mu je život pa će Niker ostatak života provesti na farmi u Lejk Prestonu u Zapadnoj Australiji.

Person ga je kupio kad je imao 12 mjeseci da bude “trener” i predvodi ostatak krda. Niker je kastrirani bik i pripada holštajn-frizijskoj rasi koja je u prosjeku visoka oko 1,5 metar i teška oko 700 kilograma.

Holštajn-frizijske krave najmlječnija je rasa na svijetu, namijenjena primarno za proizvodnju mlijeka.

“Ne znam zašto je Niker tako ogroman”, rekao je Person.

Dodaje da razlog može biti i to što je, za razliku od ostalih volova koje prodaju starosti od dvije do tri godine, dobio priliku da naraste do pune visine.

Vlasnik kaže da je Nikeru ostalo još nekoliko godina života i da će ih provesti sa 20.000 goveda koja ga prate po farmi.

Većinom je riječ o tamnosmeđim kravama, a kako je Niker crno-bijel, to je još jedna osobina koja ga odvaja od ostalih, prenosi Jutarnji.hr.

“Sada kad je dobio svjetsku pažnju i slavu, sigurno će i to uticati na njegov identitet”, rekao je Person.

Iako je izuzetan primjerak, Niker nije najviši bik na svijetu. Ta titula pripada volu Belinu koji je 2010. godine, kad su ga mjerili, bio visok 2,02 metra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com