NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Ko su dva lica koja su me pratila sinoć od Skupštine do stana? - Volim Podgoricu

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Ko su dva lica koja su me pratila sinoć od Skupštine do stana?

Nebojša Medojević, predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF uputio je pismo ministru Unutrašnjih poslova, Mevludinu Nuhodžiću i predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Obradu Mišu Stanišiću sa zahtjevom da mu dostave informaciju kosu dva N.N. lica koja su ga pratila sinoć (28.11.) od zgrade Skupštine do stana u kojem stanuje.

Medojević se pozvao na član 50 Poslovnika Skupštine i član 7 Zakona o parlamentarnom nadzotu u sektoru odbrane i bezbjednosti.

“Pomenuta lica su bila obučena u jakne sa kapuljačama koje su bile stavljene na glavu, pa je bilo nemoguće u mraku ih prepoznati. Koristili su vozilo marke Golf 4 ( koliko sam ja mogao da prepoznam u mraku) sa prednjim tablicama PG-MN…. Zadnje tablice nijesu imali na autu. U njihovom kretanju iz auta kojim sam se ja vozio primjetio sam i džip (najvjerovatnije sa pripadnicima Interventne jedinice) .Kad sam izašao iz auta i krenuo ka ulazu zgrade u kojoj živim, ova dva lica su me fizički pratila na odstojanju od nekoliko metara. Nakon što sam ih uočio , prepoznao sam da se radi o licima koje sam , samo nekoliko minuta ranije, primjetio da šetaju po parkingu ispred glavnog ulaza u Skupstinu”, kazao je Medojević.

Lider Fronta je kazao i da su se osobe udaljile kada je probao da ih snimi telefonom.

“Nemam nikakvu dilemu da se radilo o operativnoj radnji -fizičke markacije mete i mom praćenju.Imajući u vidu da sam ja već više puta bio fizički napadan , da mi je više puta prijećeno i da sam izvjesno vrijeme imao službeno obezbjeđenje, ovakve operativne radnje (ako su izvođenje) doživljavam kao direktno ugrožavanje moje bezbjednosti pa Vas pozivam da mi u najkraćem roku dostavite traženu informaciju”.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com