Vučević ponovo na visokom nivou - Volim Podgoricu

Vučević ponovo na visokom nivou

Nikola Vučević ponovo je predvodio ekipu Orlanda u tijesnom porazu od Portlanda 115:112.

Naš centar je bio blizu tripl dabl učinka, zabilježivši 20 poena, 8 skokova i 7 asisitencija. Vučević je imao i dvije blokade.

Ipak sa druge strane je bio više nego raspoložen Demijan Lilard koji je ubacio 41 poen od čega čak 10 trojki.

“Iskreno nisam imao pojma da sam pogodio 10 trojki, da sam znao napao bi rekord Kleja Tomsona. Koliko je on dao 14? Dođavola baš bih probao da napadnem taj rekord”, kazao je kroz smijeh Lilard.

Njegovih 10 trojki, ako mu je za utjehu, su novi rekord franšize Portlanda.

U ekipo Trejl Blejzersa istakoa se i centar BiH Jusuf Nurkić sa 16 poena i 13 skokova.

Vučević je 15 od 20 svojih poena dao u prvom poluvremenu, na kojem je tim Medžika imao i prednost 63:55.

“Moramo da igramo fizički jače, pogotovo kada su skokovi u pitanju. Igrali smo solidnu odbranu u reketu, ali falili su nam skokovi. Moramo da igramo i sa više kontakta”, kazao je naš centar.

Orlandu je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.

Luka Dončić još jednom je oduševio košarkaku javnost u pobjedi Dalasa u Hjustonu 128:108.

Slovenački ruki je pokazao svoj raskošan talenat ubacivši 20 poena. Dončić je šutirao dobrih 6 od 11, a imao je i šest skokova.

Slovenac igra sa takvom vizijom, i sigurnosti, da brojni NBA analitičari govore da se ponaša kao da ima minimum pet sezona u rukama.

Devin Heris je bio “x faktor” Dalasa, jer je sa klupe ubaci 20 poena.

“Jednostavno svaku utakmicu se nadograđujemo. Pred nama je duga sezona, defanzivno igramo mnogo bolje, u napadu postoji još prostora za još bolju igru. Možda smo malo “sporije” krenuli, ali sada smo uhvatili ritam”. kazao je rezervni plej Dalasa.

“Samo nam je potrebno vremena. Od početka pričam da želim da igram u plejofu, i mi radimo sjajan posao kako bi tamo došli”, kazao je 19-ogodišnji Dončić.

Dalas je nakon lošeg starta 3-8, sada došao na 10-9 u pobjedama.

Džejms Harden je imao još jednu odličnu utakmicu sa druge strane. Bek Hjustona je ostvario tripl dabl sa 25 poena, 17 asistencija i 11 skokova, ali to ni ovog puta nije bilo dovoljno.

Hjuston je igrao bez povrijeđenog Kris Pola, ali tim iz Teksasa i dalje ne podsjeća na ekipu koja je prošle godine bila prva na Zapadu poslije regularnog dijela, i koja je u finalu konferencije primorala Golden Stejt na 7 utakmica.

“Očigledno je da niko nije srećan i da još tražimo odgovore, jer pričamo konstantno kao ekipa, ali starno udaramo u zid. Vidjeli smo ove sezone tek blejskove prošlogodišnje igre, i moramo da se psihički vratimo na taj mentalitet”, kazao je Majk D'Antoni, trener Rokitsa

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com