Bogadnović do rekorda karijere, Durent uzalud brojao do 51! - Volim Podgoricu

Bogadnović do rekorda karijere, Durent uzalud brojao do 51!

Los Anđeles Klipersi pobijedili su noćas na gostovanju Sakramento sa 133:121 i ostvarili devetu pobjedu u posljednjih 10 utakmica u NBA ligi.

Kliperse je predvodio Tobajas Heris sa 28 poena, šest skokova i četiri asistencije. Montrel Harel postigao je 24 poena uz šest skokova, dok su Danilo Galinari i Ejveri Bredli dodali po 16 poena.

Srpski košarkaš Miloš Teodosić igrao je nepunih šest minuta, nije se upisao među strijelce, a imao je tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Centar Boban Marjanović nije igrao.

Najbolji u ekipi Sakramenta bio je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka, što je njegov rekord karijere u NBA ligi.

“Veoma je teško. Bez razmišljanja bih mijenjao taj rekord karijere za pobjedu u meču u kojem smo tokom većeg dijela igrali veoma dobro. Pojedinci u našem timu su sposobni da veoma često imaju ovakve partije, na svakom meču se ‘otvori’ za nekoga. Bili smo blizu pobjede, a nismo ih pobijedili ni prethodne sezone, pa mi je naročito krivo zbog toga. U odbrani smo prilično dobri, ali večeras zaista nismo bili na nivou. Fali nam iskustva i moramo da poboljšamo komunikaciju, a iskusniji timovi poput Klipersa znaju kako da iskoriste ‘mis-mečeve’ i naše propuste. U napadu smo imali neke loše odluke, sa mnom na čelu – jednom su me izblokirali, pa sam izgubio loptu, pa ju je onda Dieron izgubio… Takve stvari se dešavaju, ali moramo da budemo pametniji i više razmišljamo”, rekao je Bogdanović.

Nemanja Bjelica je u ekipi Sakramenta postigao 11 poena uz pet skokova.

Košarkaši Toronta pobijedili su branioca titule, Golden Stejt sa 131:128 poslije produžetka.

Šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena za pobjednički tim, a najefikasniji je bio Kavai Lenard sa 37 poena i osam skokova. Paskal Sijakam postigao je 26, Serž Ibaka 20, a Kajl Lori 10 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Reptorsi su tako prekinuli niz od osam poraza u duelima sa Golden Stejtom.

U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Kevin Durent sa 51 poenom, 11 skokova i šest asistencija. Klej Tompson dodao je 23 poena, a Jonas Jerebko 20, od kojih 16 u četvrtoj četvrtini i produžetku. To je bio prvi poraz Golden Stejta od Toronta od marta 2014. godine.

Los Anđeles Lejkersi pobijedili su Indijanu sa 104:96, a predvodio ih je Lebron Džejms sa 38 poena, devet skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte. Brendon Ingram dodao je 14, a Džoš Hart 13 poena za Lejkerse, koji su ostvarili 10. pobjedu u posljednjih 14 utakmica.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Domantas Sabonis sa 20 poena i 15 skokova, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao je 14

Beta/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com