PCG: Dok desetine kriminalaca šeta Crnom Gorom policija hapsi opoziciju - Volim Podgoricu

PCG: Dok desetine kriminalaca šeta Crnom Gorom policija hapsi opoziciju

U momentu dok desetine optuženih, pa čak i osuđenih lica, slobodno šetaju Crnom Gorom i nesmetano ulaze i izlaze iz nje, crnogorska policija se drznula da hapsi opozicionog poslanika po nalogu, bez ikakve dileme, Mila Đukanovića i Duška Markovića, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

“Naravno, u svijetlu ovog događaja, ni u kom slučaju ne treba zaboraviti važnu činjenicu: ideolog DPS-a i donedavni politički sabrat Mila Đukanovića, Svetozar Marović, mjesecima izbjegava pravdu, iako je zvanično i pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu. S tim u vezi, Prava Crna Gora najoštrije osuđuje politički motivisano hapšenje poslanika Nebojše Medojevića, pogotovo imajući u vidu da je sinoćnje hapšenje iza ponoći, u maniru hapšenja notornih svjetskih dilera droge, suprotno čak i domaćoj pravnoj praksi, kada je riječ o odbijanju svjedočenja. S tim u vezi, vodeći se logikom: kad jednom krenu da hapse opozicione predstavnike, onda više nemamo prava na razlike u političkim stavovima i mišljenjima. Imamo isključivo pravo i obavezu da se pod hitno ujedinimo i stanemo u isti red”. navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Iz te partije su dodali da se nažalost, pokazalo da je crnogorska Skupština postala isključivo paravan za demokratiju.

“Tačnije poligon u kom se simulira slobodna riječ, dok sa druge strane vrata policija zvecka sa lisicama i oružjem. Dakle, pokazalo se da je želja DPS-a da opoziciji ponudi fer i ravnopravne uslove kroz skupštinske odbore zapravo bila farsa i danajski dar. Stoga, bez želje za mudrovanjem, a pogotovo bez želje za dociranjem, pozivamo prijatelje iz Demokratskog fronta, stavljajući sada po strani razlike u političkom pristupu, da što prije, za dobrobit čitavog društva, a ne samo gospodina Medojevića, napuste klopku zvanu Parlament i njegova radna tijela, te da pod hitno, kao stranka čiji je poslanik uhapšen, iniciraju veliki sastanak opozicije i svih slobodnih segmenata društva, na kome bi sinhronizovali djelovanje, makar to bilo samo u ovom slučaju – slučaju bez presedana”, kazali su iz Prave Crne Gore.

I SNP osudio hapšenje poslanika Medojevića

Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je hapšenje predsjednika Pokreta za promjene i narodnog poslanika, Nebojše Medojevića, a posebno, kako su istakli, način i vrijeme na koji je to urađeno.

“Umjesto da se u društvu, opterećenom podjelama, uspostavi i zaživi dijalog i poradi zajednički na strategiji izlaska iz duboke društveno-ekonomske krize, aktuelna vlast demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima. Hapšenjem narodnog poslanika nakon završetka sjednice parlamenta, mimo svih zakonskih procedura, upućuje se poruka svim segmentima društva da je brutalna sila dozvoljena i da se uvodi opšte bezakonje u političkim obračunima. Šteta učinjena ovakvim činom je već nenadoknadiva”, navodi se u saopštenju.

Medojević je uhapšen sinoć u Podgorici po nalogu Višeg suda.

Kako je saopšteno iz Višeg suda određeno je stavljanje u zatvor i za poslanika DF-a Milana Kneževića koji se trenutno nalazi u Skupštini.

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje. Viši sud nakon ponovnog razmatranja nije promijenilo svoje mišljenje. Po novoj odluci kolega iz Apelacionog sudije Višeg suda će u slučaju Kneževića morati opet, po treći put da vijećaju.

Novu sjednicu moraju održati i kako bi ponovo odlučivali u slučaju Nebojše Medojevića.

Medojević je ranije odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada eura kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com