Lijepo je kada pobijediš, ali protiv Rusije mora mnogo bolje - Volim Podgoricu

Lijepo je kada pobijediš, ali protiv Rusije mora mnogo bolje

Pobjeda nad Slovenijom bila je “upisana” i prije početka Evropskog prvenstva, tim koji želi i napada visok plasman, a razmišlja o medalji, jednostavno je morao da odradi posao u prvom kolu grupe, u kojoj ih čekaju i olimpijski i svjetski šampion.

Crnogorske rukometašice ispunile su obavezu na startu, ostvarile očekivan trijumf 36:32, ali selektor Per Johanson je svjestan da ekipa mora bolje…

“U sportu su pobjede najvažnije. Kada pobijediš sve izgleda lakše i ljepše. Ustaneš ujutro nasmijan, željan da nastaviš dalje… Ovo je inteligentna grupa djevojaka, koja zna da ako želimo da prenesemo bodove u drugu fazu moramo da igramo bolje. Moje je da ih spremim za to”, rekao je Johanson.

U nedjelju od 18 sati je prvi veliki izazov i test. Rival je Rusija, koja je u prvom kolu pobijedila domaćina Francusku 26:23.

“Rusija je počela slabije, ali je kako je vrijeme odmicalo pokazala snagu. To je tim sa dobrom strukturom. Igrale su mnogo bolje od Francuskinja”, rekao je Johanson.

Analiza i rivala i igre protiv Slovenije biće detaljna, a odmah je jasno gdje Johanson vidi problem i na šta će obratiti pažnju…

“Odbrana mora da bude bolja”, poručio je Šveđanin.

“Rusiju možemo da pobijedimo ako igramo bolju odbranu. To je ekipa koja puno trči, ali i mi možemo da trčimo ravnopravno sa njima. Ipak, odbrana i disciplina su ključni”.

Napad je funkcionisao protiv Slovenije…

“Izaći ćemo punom snagom, Jauković je u formi, očekujem da Bulatović napravi napredak protiv Rusije, ali moramo da nađemo balans između odbrane i napada”, zaključio je Johanson.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com