SRAM VAS BILO! Neznalice i poslušnici, niste zaslužili da vodite ni piljaru! - Volim Podgoricu

SRAM VAS BILO! Neznalice i poslušnici, niste zaslužili da vodite ni piljaru!

Poslije tri mjeseca iščekivanja odbor direktora Centralno klirinško depozitarnog društva (CKDD) izabrao je Danila Vujovića za novog direktora te institucije.

Saglasnost na izbor treba da da i Komisija za tržište kapitala.

On će na toj funkciji zamijeniti Vladimira Kašćelana, koji je bio direktor CKDD, odnosno, bivše Centralne depozitarne agencije od osnivanja institucije 2000. godine.

Vujović, dosadašnji šef kastodi odjeljenja NLB banke, unaprijed poželjni kandidat za direktora CKDD favorizovan i na prvom, propalom, i na drugom konkursu od Aleksandra Jovovića koji je vlasnik brokersko dilerske kuće “Bull and Bear”.

Vlasnici CKDD su Centralna banka koja ima ima 34,99 odsto akcija, Crnogorska komercijalna banka 14,99 odsto, a “Bull and Bear” 19 odsto. Jovović kontroliše i preostali vlasnički udio CKDD preko povezanih firmi i lica Quantum Investments (tri odsto), Štamparije Obod (2,99 odsto) i skrivenog kastodi računa u CKB-u na kojem je ukupno 25 odsto vlasništva CKDD.

Među kandidatima za direktora na drugom konkursu su bili bivši nezavisni poslanik i predsjednički kandidat Mladen Bojanić, bivša direktorica Montenegroberze i Novog duvanskog kombinata Dejana Šuškavčević i direktorica DZU Atlas penzija Danijela Laketić. Prijavio se i Veselin Koprivica, činovnik Atlas banke, koji je ranije obavljao funkciju direktora Direkcije za regulativu CBCG. Finansijski direktor Luke Bar Nenad Vujanović, takođe, je bio učesnik na drugom konkursu.

Bojanić je juče, nakon što su mu se iz CKDD pismeno zahvalili što je učestvovao na konkursu i saopštili da nije izabran odmah odgovorio “timu CKDD, ko god se krio iza tog naziva – sram vas bilo”.

“Ne zbog izbora kandidata, već zbog neviđene neprofesionalnosti i kukavičluka koji ste pokazali tokom ovog procesa. Neznalice i poslušnici, a prepoznaćete se sami između sebe, ne da niste zaslužili da vodite tako ozbiljnu instituciju, već bi i obična piljara bila preveliki zalogaj za vas, uz puno uvažavanje za piljare. Zaposlenima u CKDD želim svaku sreću u daljem radu jer uz takve neznalice iz Odbora direktora, biće vam prijeko potrebna”, navodi se u odgovoru Bojanića CKDD-u u koji su “Vijesti” imale uvid.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com