U trci Vučelić, Nikezić, Franović i Ivanović - Volim Podgoricu

U trci Vučelić, Nikezić, Franović i Ivanović

Na konkurs za izbor izvršnog direktora Luke Bar prijavili su se Zarija Franović, Željko Ivanović, Vladan Vučelić i Dragan Nikezić, saopšteno je iz barske kompanije. Prijave su, kako je konstatovao Odbor direktora, dostavljene neposredno ili poštom, a oni će odlučiti saglasno svojim, zakonskim i statutarnim ovlašćenjima. Konkurs je objavljen 8. novembra, sa rokom trajanja od 15 dana.

Zarija Franović je od jula prošle godine do sredine oktobra ove godine pokrivao poziciju izvršnog direktora, kada ga je smijenio Odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur. Dragan Nikezić je do skoro bio direktor lučke kćerke firme hotel Sidro, a nakon smjene Franovića obavljao je funkciju vd direktora Luke Bar. Vladan Vučelić je aktuelni direktor podgoričkog Vodovoda, kojem u decembru ističe mandate, a i dugogodišnji je šef podgoričkog DPS-a. Za mjesto izvršnog direktora konkuriše i Željko Ivanović, lučki radnik i funkcioner. On je prije segmentacije AD Luka Bar bio rukovodilac Službe priveza i odveza brodova, a potom je radio u Sektoru razvoja. Nakon diobe preduzeća radio je u Port of Adria, gdje je i doktorirao, a potom se posvetio konsultantskim i predavačkim poslovima, a zatim i privatnom biznisu.

U prethodnom bordu luke interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Andrija Lojpur, Borislav Lalević i Sead Delalić, a bez mandata su ostali kad je ostavku podnio Branislav Branković 13. septembra.

Na konstituvnoj sjednici novog saziva novog odbora direktora Luke Bar početkom novembra, za predsjednika borda izabran je Vojin Žugić, za njegovog zamjenika Deda Đelović, a članovi su Vladan Radonjić, Rasim Honsić, dok male akcionare i dalje zastupa Aleksandar Jovović. Nekoliko dana nakon izbora novog borda iz Vlade je saopšteno da će Honsić biti razriješen, jer nema visoku spremu. Skupština akcionara na kojoj će treći put ove godine biti biran bord Luke zakazana je za 10. decembar.

Pobjeda

1 komentar

  1. Superb read, I just passed this onto a friend who was doing a little analysis on that. And he really bought me lunch because I discovered it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com