Ova reklama je ZABRANJENA, a trebao bi da je vidi CIO SVIJET (VIDEO) - Volim Podgoricu

Ova reklama je ZABRANJENA, a trebao bi da je vidi CIO SVIJET (VIDEO)

Zabranjena reklama s djevojčicom i majmunom je opomena za cio svijet. Trebalo je da se pojavi u susret božićnim praznicima kao dio ekološke kampanje, ali je cenzurisana. Ipak, našla je svoj put i dirnula milione ljudi.

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne djevojčice, a njoj nije jasno zbog čega, smeta joj što dira njene stvari, nervira je što pravi haos. Pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom…

Priča o djevojčici i majmunčetu bi trebalo da podigne ekološku svest, da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, pa i svih drugih živih bića, ali i da ohrabri čovjeka da pokuša da popravi situaciju dok nije prekasno. Nije jasno zašto je ova reklama dobila zabranu prikazivanja, vjerovatno zato što istina boli.

A istina je da je sudbina orangutana već neko vrijeme neizvjesna, zahvaljujući pohlepi čovjeka. Inače stanovnici tropskih kišnih šuma, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a prema podacima koje je iznijelo udruženje za zaštitu orangutana na Borneu, u poslednjih 30 godina populacija orangutana pala je za gotovo 50%. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Borneo se pretvara u centar proizvodnje palminog ulja pa osim što se uništavaju prirodna staništa, industrijski otpad zagađuje vodu. Zbog sječe skupocjenih tropskih stabala nestaju kišne šume, a ako se stabla ne sijeku, onda se pale šume da bi se napravilo mjesta za plantaže i da bi se zadovoljila sve veća potražnja za palminim uljem u svijetu.

Izvor: Noizz.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com