Crna Gora svijetla tačka u regionu - Volim Podgoricu

Crna Gora svijetla tačka u regionu

Crna Gora je stabilna zemlja koja nema izazove sa susjedima i koja zasigurno ima evropsku perspektivu, poručio je predsjednik Vlade Holandije Mark Rute, tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Samita o klimatskim promjenama u Poljskoj, Đukanović je imao više neformalnih susreta uobičajenih za takve skupove tokom kojih je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, koja stabilno i dinamično napreduje ka članstvu u EU, nakon ostvarenog članstva u NATO-u.

Posebno je akcentovana evropska perspektiva Crne Gore i regiona uz ocjenu da su evropske integracije put bez alternative i za Crnu Goru i njene susjede, kao najbolji garant stabilnosti.

„Premijer Rute pohvalio je ulogu Crne Gore u regionu, kao svijetle tačke, stabilne zemlje koja nema izazova sa svojim susjedima i koja zasigurno ima evropsku perspektivu. Kako je kazao, u izazovnim vremenima kada se treba posvetiti rješavanju otvorenih pitanja u Regionu, očekuje i dalje doprinos Crne Gore i liderstva predsjednika Đukanovića jačanju stabilnosti i prosperitetu regiona“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović - PahorĐukanović – Pahor

U razgovoru s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, diskutovano je o aktuelnim dešavanjima u regionu Zapadnog Balkana, potencirajući potrebu saradnje u cilju prevazilaženja izazova koji opterećuju region.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com