NEKO MISLI NA VAS - Volim Podgoricu

NEKO MISLI NA VAS


Buduci vozaci i aktivni ucesnici u saobracaju, ucenici Srednje ekonomske skole “Mirko Vesovic” iz Podgorice su  zahvaljujući projektu “Neko misli na vas”, koji realizuje udruženje “Pčelica” pod pokroviteljstvom kompanije “Jugopetrol”, a uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova, imali priliku da u petak 30.novembra 2018.godine   cuju neke konkretne savjete i preporuke kada je riječ o bezbjednosti i ponašanju  u saobraćaju, najcescim gresakama koje se cine  i pravilima koji se ne postuju.
Projekat o bezbijednosti djece i mladih u saobracaju ima za cilj podizanje svijesti gradjana o znacaju unaprijedjenja saobracajne kulture u nasoj zemlji kako bi svi ucesnici, posebno djeca i mladi bili bezbjedni u saobrajacaju. U nastavku proslogodisnjih aktivnosti, obuhvaceni su ucenici srednjih i osnovnih skola iz cijele Crne Gore. Tokom ove skolske godine akcenat edukativnih radionica je na greskama koje djeca i mladi cine kao aktivni ucesnici saobracaja i posljedicama koje proizilaze iz tih gresaka.
Od septembra do sada projektom su obuhvacene: Osnovna skola “Risto Ratkovic” iz Bijelog Polja, Osnovna skola “Vojin Popovic” iz Drezge, Gimnazija “Petar I Petrovic Njegos” i Osnovna skola “Vuko Jovovic” iz Danilovgrada, Osnovna skola “Mahmut Lekic” iz Tuza, Osnovna skola “Mirko Srzentic” iz Petrovca, djeca iz skolice Carolija iz Niksica i malisani iz JPU”Djina Vrbica” , vj “Poletarac 1” iz Podgorice.
U decembru je u planu realizacija sportskog pologona za djecu osnovnih skola iz Podgorice, edukativne radionice u Osnovnoj skoli “Kekec” u Sutomoru  i posebno interesantna aktivnost za sve vozace i djecu koja ucestvuju je akcija “Ajmo pjeske bez greske” . U ovoj akciji djeca zajedno sa saobracajnim policajcima vrse kontrolu vozaca i tom prilikom dijele jabuke vozacima koji postuju pravila saobracaja, a limun onima koji su napravili preksrsaj. Ubuduce, na molbu gradjana i vaspitaca, ova akcija organizovace se jednom mjesecno u Podgorici i svim ostalim gradovima u kojima ce se organizovati edukativna predavanja.
Projekat je prosle godine dao pozitivne rezultate, te se nadamo da ce i ove godine uticati na to da se broj saobracajnih nezgoda u kojima su djeca i mladi smanji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com