Odblokirana trgovina dionicama CGES-a - Volim Podgoricu

Odblokirana trgovina dionicama CGES-a

U skladu sa rješenjem Komisije za tržište kapitala od petka na Montenegroberzi će se od danas ponovo trgovati akcijama Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Do prekida trgovine ovom hartijom došlo je na zahtjev menadžmenta CGES-a na dan održavanja skupštine akcionara 31. oktobra. Uoči skupštine je vrijednost akcija CGES-a povećana sa 61,6 na 85,79 centi, a uprava je sumnjala da je riječ o špekulaciji kako bi neko od nesaglasnih akcionara podigao više novca.

Još nijesu poznati rezultati istrage Komisije za tržište kapitala koja je uslijedila zbog sumnji u špekulativnu trgovinu. Montenegroberza je ranije Komisiji dostavila sve podatke o moguće sumnjivim transakcijama. One su na berzi trebalo, kako se sumnja, vještačkim podizanjem cijene dionica da omoguće isplatu ukupno 1,5 miliona eura sa računa CGES-a, tokom dva mjeseca, za najviše 15 akcionara nezadovoljnih nedavno usvojenom odlukom o zalaganju dijela imovine CGES-a i novog zaduženja.

Iz CGES-a tek treba da saopšte koliko je akcionara, proteklih 30 dana, zaista, iskoristilo svoju zakonsku mogućnost i zatražilo isplatu vlasničkog uloga.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com