“Saradnja sa organizacijama koja se bave OSI sadržajna i kvalitetna” - Volim Podgoricu

“Saradnja sa organizacijama koja se bave OSI sadržajna i kvalitetna”

Direktor Uprave policije Veselin Veljović održao je danas sastanak sa udruženjima i nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava osoba sa invaliditetom (OSI) na kojem je ocijenjeno da je saradnja policije i organizacija koje se bave zaštitom prava OSI sadržajna i kvalitetna u kontinuitetu.

Veljović je izrazio zadovoljstvo sastankom, koji je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom inicirala Uprava policije, i kazao da policija u radu i djelovanju poštuje prava osoba sa invaliditetom, da pruža podršku djelovanju organizacija koje se bave zaštitom prava OSI i da ostaje otvorena za inicijative za buduće zajedničke aktivnosti koje su na bilo koji način u nadležnosti Uprave policije a koje će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom.

Uprava policije je u prethodnom periodu imala značajne aktivnosti koje su realizovane zajedno sa udruženjima koja se bave zaštitom prava OSI. Među tim aktivnostima izdvojene su obuke za policijske službenike za senzibilnu komunikaciju i postupanje sa OSI koje je Uprava policije sprovodila zajedno sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), kao i akcije koje je Uprava policije realizovala zajedno sa Komunalnom policijom i UMHCG u cilju adekvatnije zaštite OSI u saobraćaju i obezbjeđenja njihovog prava da nesmetano koriste parking mjesta označene za OSI. Zaključeno je da će se sa ovim aktivnostima nastaviti, u interesu obezbjeđivanja što boljih uslova za primjenu prava osoba sa invaliditetom.

IPA Sekcija Crna Gora, koja je crnogorski organak Međunarodne policijske asocijacije koja okuplja aktivne i penzionisane policijske službenike, u kontinuitetu sprovodi, kao i podržava, aktivnosti koje se bave pravima OSI. Policijski službenici angažovani u ovoj sekciji su do sada sproveli niz humanitarnih i društvenih aktivnosti od značaja za porodice službenika MUP i Uprave policije, kojih ima 55, a koje imaju djecu sa invaliditetom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com