Home / NOVOSTI / Društvo / Budžet Plužina skoro četiri miliona eura
Plužine Foto Svetlana Mandić

Budžet Plužina skoro četiri miliona eura

Prema Nacrtu odluke, budžet Opštine Plužine za 2019. godinu, o kojoj je u toku javna rasprava, iznosiće 3,69 miliona eura.

U strukturi ukupnih prihoda najveće učešće imaće porezi na imovinu i na promet nepokretnosti, nasljeđe i poklon, 1,638 miliona eura, a njihovo učešće je 44,39 odsto u ukupnim prihodima.

Od naknade za korišćenje šuma planirani su prihodi u iznosu od 200 hiljada eura, a od naknade za korišćenje voda 521 hiljada, dok pretpostavljaju da će od ove godine ostati nepotrošeno 458 hiljada i ta sredstva biće prenesena u narednu godinu.

“Opština Plužine, kao ni prethodnih osam godina, ni u 2019. godini neće biti korisnik sredstava iz Egalizacionog fonda”, navodi se u Nacrtu odluke.

Što se izdataka tiče, planiran je operativni budžet u iznosu od 2,58 miliona eura, što čini skoro 70 odsto ukupnog budžeta, dok bi kapitalni budžet trebalo da bude 1,1 milion. Najznačajniji izdaci operativnog budžeta su bruto zarade i ostala lična primanja, planirane u iznosu od 673.500, i izdaci za materijal i usluge, u iznosu od 238.800.

Iz kapitalnog budžeta planirano je da za vodovod na seoskom području, zamjenu postojeće rasvjete led rasvjetom, sanaciju oštećenog asfalta i ostalo bude izdvojeno 400 hiljada eura, za izgradnju hrama i kupovinu poslovnog prostora 170 hiljada, za eksproprijaciju zemljišta 350.000, a za investiciona održavanja 60 hiljada, od čega će polovina novca biti utrošena za opremanje Kule Lazara Sočice.

Vijesti

Check Also

Radovan Karadžić

Karadžić zatražio puštanje na slobodu do pravosnažne presude

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *