LGBT Forum Progres: Gušenje slobodne riječi podriva demokratiju - Volim Podgoricu

LGBT Forum Progres: Gušenje slobodne riječi podriva demokratiju

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar osuđuju čin hapšenja i zatvaranja poslanika Nebojše Medojevića, te ukazuju na opasan presedan koji ovakvo kršenje ljudskih prava i sloboda predstavlja.

-U demokratskim društvima, predstavnici naroda moraju da uživaju pravo i slobodu da nesmetano iznesu sve ono što je od opšteg i društvenog interesa, bez straha od protivpravnih sankcija ove vrste, kazali su Bojana Jokić iz LGBT Foruma Progres i John M. Barac iz LGBTIQ Socijalnog Centra.

Neki od najvažnijih pravnih procesa u demokratskim društvima započeti upravo tako što su predstavnici naroda u zemljama kao što su Australija, Njemačka, Španija iznijeli određene činjenice u javnost iz poslaničkih klupa.

-Imajući ovo na umu, kao i činjenicu da je hapšenje poslanika Medojevića direktno kršenje njegovih osnovnih ljudskih prava i sloboda, želimo da apelujemo na nadležne institucije da ponište ovu odluku i ponovo uspostave vladavinu prava i pravni poredak, navode.

Jokić i Barac ističu da je gušenje javne riječi i slobodnog izražavanja put koji vodi ka narušavanju i podrivanju demokatskih principa i vrijednosti na kojima Crna Gora danas počiva.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com