Na đedovini budvanskih porodica izgradili Top Hill i zgrade - Volim Podgoricu

Na đedovini budvanskih porodica izgradili Top Hill i zgrade

Porodice Ćipranić, Duletić, Dragnić, Pavleza, Velimirović i Mirković gotovo deceniju i po vode borbu da im se vrati 3.200 kvadrata koje im je država otela na šest lokacija u Budvi.

Osnovni sud u Kotoru presudio je još 2005. da su porodice vlasnici zemlje, koja im je čudnim spletom okolnosti oduzeta nakon što je urađena parcelacija.

Upravo na tim parcelama izgrađena je diskoteka Top Hill na brdu Topliš, zgrade solidarnosti za prosvjetne radnike u Dubovici, kao i stambeni kompleks na mjestu stare pekare.

Nijedna od opštinskih garnitura kojima su se obraćali svih prethodnih godina nije imala sluha da ispoštuje sudsku odluku i porodice obešteti.

„Nama je oduzeto deset puta više zemlje, ali smo sudski dokazali tih 3.200 kvadrata. Svih ovih godina slušamo odgovore koji nemaju veze sa zdravim razumom. Govore nam da je naša zemlja negdje na brdu. Sud je kazao da nam ona mora biti vraćena. Ne želimo novac, jer ne želimo da nam zemlju neko obračunava po smiješnim cijenama i da nas na taj način obeštete. Tražimo da nam se da zemlja, urbanizovana, bilo gdje u Budvi. Mogu i na dvije, tri lokacije. Ja sam i pored svoje zemlje, koju sam naslijedila od majke, podstanarka, a na mojoj zemlji se grade zgrade“, kazala je za „Vijesti“ Saveta Milka Ćipranić.

Prema njenim riječima, na 808 kvadrata zemlje koja im je vraćena, izgrađene su još neuseljene zgrade sa stanovima za prosvjetne radnike i policiju.

„Za tu zemlju plaćam porez državi, a niko mi ne priznaje da je ona moja i da mi se vrati. Sada nam traže da otkupe deset kvadrata, kako bi napravili put. Iz principa smo kazali da ne damo jer poklonićemo im deset kvadrata, ali nam moraju napokon dati negdje drugo zemlju. Još nam pojedini savjetuju da uđemo u stanove za prosvjetne radnike i na taj način se obeštetimo. To ne dolazi u obzir. Mi samo tražimo ono što je sud presudio“, kazala je Ćipranić.

Ona je ogorčena zbog obećanja koje je dobijala kako od prethodne DPS vlasti, tako i od aktuelne gradske uprave.

„Još nas ubjeđuju da su našu zemlju uzele druge budvanske porodice. To ne želimo da slušamo. Daju nam imena naših sugrađana da su oni parcelacijom oduzeli zemlju. Na taj način samo skidaju sa sebe odgovornost. Cijeli slučaj sam prije nekoliko godina predala opštinskoj Kancelariji za antikorupciju i sada ponovo to prijavila, ali i tamo sam naišla na ćutanje“, naglasila je Ćipranić.

Ona je navela da je ista ta Opština prihvatila da obešteti njenog rođenog brata koji je svojih 124 kvadrata preko komunalija naplatio.

„Pitala sam kako je moj brat mogao da komunalije izmiri preko te iste zemlje, koju oni meni ne priznaju. Mnogo je nelogičnosti, mnogo je neistina kojih smo se naslušali. Ali, mi smo odlučni da više nećemo popustiti, zahtijevamo da nam se vrati zemlja“, poručila je Ćipranić.

Ćipranićka ističe da su porodice spremne da podnesu i krivične prijave, jer je, kako tvrde, na sceni organizovani kriminal, pošto neko namjerno ne želi da ispoštuje sudsku odluku.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com