PIJAN POKOSIO MLADIĆE, A ONDA SAMO JEDNOG ODVEO U HITNU! Jovan (17) poginuo dok se vraćao sa posla, njegov najbolji drug Kristijan (19) teško povrijeđen - Volim Podgoricu

PIJAN POKOSIO MLADIĆE, A ONDA SAMO JEDNOG ODVEO U HITNU! Jovan (17) poginuo dok se vraćao sa posla, njegov najbolji drug Kristijan (19) teško povrijeđen

Jovan Stojadinović (17) iz sela Ristovac kod Vranja poginuo je, dok je njegov drug Kristijan M. (19) teško povrijeđen kada je na njih naletio automobil „sitroen“ dok su pješke išli seoskim putem.

Stravična saobraćajna nesreća desila se u ponedjeljak oko 18 sati na lokalnom putu između Ristovca i sela Milanovo.

Jedan iza drugog

– Njih dvojica išla su jedan iza drugog desnom stranom puta. U jednom trenutku naišao je „sitroen“ kojim je upravljao I. C. (40) iz sela Buštranje. Auto se kretao u istom smjeru kao i mladići, a kada im se približio, pokosio ih je. Nesrećni Jovan preminuo je na mjestu, dok je njegov drug zadobio potres mozga, prelom nosa i ima amneziju – kaže sagovornik.

Jovan je poginuo kad se vraćao s posla.

– Jovan i Kristijan su kobnog dana autobusom došli do Donjeg Ristovca iznad pruge i pješice krenuli ka Gornjem Ristovcu. Kad je oborio mladiće, vozač „sitroena“ je stao, unio povrijeđenog Kristijana u auto i odvezao ga kući, dok je Jovana ostavio da leži kraj puta. Kad su ga upitali zašto nije pružio pomoć i drugom momku, on je navodno rekao da nije ni primijetio da je oborio dvoje ljudi – kaže za Kurir D. T., komšija nastradalog Jovana.

Povrijeđeni Kristijan je po dolasku kući pitao za Jovana.

– Niko nije znao gdje je Jovan. Pozvao sam njegovu majku, koja je rekla da on nije došao s posla. Odmah sam posumnjao da je i on oboren. Otišao sam na mjesto nesreće. Vidio sam slomljen retrovizor i kišobran pored puta, a potom i dijete. Odmah sam mu prišao, pipnuo ga za čelo, ali je bio hladan – priča D. T.

Pod uticajem alkohola

I. C., koji je izazvao nesreću, u trenutku udesa je bio pijan.

– Navodno je imao 1,9 promila – kaže izvor.

Odrasli zajedno

JOVAN I KRISTIJAN BILI NERAZDVOJNI

Jovan i Kristijan su bili drugari iz istog sela.

– Odrasli su zajedno, zajedno su igrali fudbal, zajedno su se vraćali s posla. Nastradali Jovan ima tri sestre. Otac je limar, a majka ne radi, tako da porodica živi u skromnim uslovima. Jovan je izučavao zanat za metalostrugara u jednoj firmi u Vranju i svakog dana se u isto vrijeme vraćao kući – kaže komšija.

 

Kurir.rs/Tatjana Stamenković/Foto: T.S., Privatna Arhiva

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com