Prodati Prva TV, O2 TV i sajt B92.net za 180 miliona evra, ovo je novi vlasnik! - Volim Podgoricu

Prodati Prva TV, O2 TV i sajt B92.net za 180 miliona evra, ovo je novi vlasnik!

Kompanija Antena grupa saopštila je  da je postigla dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu Antena grupe su Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Vrijednost akvizicije je 180 miliona evra.

Srđan Milovanović je doskorašnji suvlasnik Kopernikus technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, kojeg je Telekom Srbija nedavno kupio za oko 190 miliona evra.

Antena grupa je saopštila da je promjena osnivačkih prava dio poslovne strategije kompanije, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne djelatnosti i poslovanja.

– Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu – rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Novi vlasnik Srđan Milovanović je najavio da će se njegovi ciljevi i planovi kretati u pravcu “suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme”, te da će “ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije sprovoditi isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com