Majci pozlilo na sahrani Vlade Popa: “Ne vodite ga, molim vas!” - Volim Podgoricu

Majci pozlilo na sahrani Vlade Popa: “Ne vodite ga, molim vas!”

Nekoliko stotina ljudi okupilo se juče na Novom groblju u Beogradu kako bi na vječni počinak ispratili Vladimira Popovića (43) zvanog Vlada Pop, vlasnika kockarnice “Havana” i bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji je u subotu izrešetan u kafiću na Zvezdari.

Pored najbliže porodice, od Popovića se oprostio veliki broj prijatelja, među kojima su bili i istaknuti pripadnici “škaljarskog klana”, koje je od eventualnih napada čuvalo jako obezbjeđenje. Tu su bili Miloš Nilović zvani Runjo, koji je kobnog dana bio sa Popovićem, ali se u trenutku pucnjave sakrio u šanku kafića, Vojislav Kostić, s kojim se vlasniku “Havane” sudilo za pokušaj iznude 110.000 evra, kao i Ilija Zec, “škaljarac” osuđen za oružje nakon policijske akcije u restoranu “Durmitor”.

ST/V. LUKIĆ

Supruga ubijenog Vlade Popa

Takođe, sahrani je prisustvovao i Petar Ognjanović, sin ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i Zvonko Mateović, nekadašnji tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, s kojim je Popović držao u vlasništvu nekoliko kompanija.

Na sahrani bio i Miloš Nilović zvani Runjo, koji se u trenutku ubistva Popovića krio u šanku

Opelo je počelo oko 12 sati, nakon čega se iz kapele tužna povorka uputila ka grobu na kojem je Popovićev prijatelj pročitao oproštajni govor. Prilikom spuštanja kovčega u raku majci ubijenog se slošilo.

ST/V. LUKIĆ

Zvonko Mateović

– Ne vodite ga, molim vas. Ne idi – naricala je nesrećna žena, dok su je rođaci pridržavali da ne padne.

Nilović i Kostić se nisu odvajali od Popovićevog kovčega, a na groblju, osim policajaca u civilu, bio je primetan i veliki broj privatnog obezbeđenja, ali i grupa navijača, koja je bukvalno okružila “škaljarce” posle sahrane, ne ostavljajući ni najmanju mogućnost da im neko priđe.

ST/V. LUKIĆ

Ilija Zec

Prao novac

Pretpostavlja se da je Popović još jedna žrtva rata između dva ozloglašena crnogorska klana – “kavačkog” i “škaljarskog”, koji je usko vezan sa Lukom Bojovićem. Sumnja se da je Popović prao novac za Bojovića i “škaljarce”. Navodno, on je novac stečen kriminalnim radnjama uvodio u legalne tokove preko građevinskih firmi koje je imao u vlasništvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com