PAVIĆEVIĆ: Markovića i Đukanovića nijesu “stavljali u zatvor” zbog izjava o ubistvu Duška Jovanovića - Volim Podgoricu

PAVIĆEVIĆ: Markovića i Đukanovića nijesu “stavljali u zatvor” zbog izjava o ubistvu Duška Jovanovića

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Pavićević rekla je da je Crna Gora zemlja apsurda, jer je u zatvoru “čovjek koji neće da svjedoči”, a na slobodi onaj koji je priznao da je šef organizovane kriminalne grupe i jedan od dvojice najznačajnijih funkcionera DPS-a.

“Današnje sudstvo i tužilaštvo je očigledno dovedeno do faze da je za državu veći problem i opasnost svjedok koji ne želi da svjedoči jer u takvo sudstvo i tužilaštvo nema povjerenja nego kriminalci i njihovi nalogodavci iz vrha crnogorske vlasti”, kazala je Pavićevićeva za “Vijesti”.

Ona podsjeća da je “u svakom pravno uređenom sistemu sudska praksa jedan od imperativa”:

“Prisjetimo se, ne tako davnih dana, javno iznijetih izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića koji je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, izjavio: “Znao sam da je Dušku Jovanoviću 2004.godine bila ugrožena bezbjednost”. U to vrijeme je bio šef Državne bezbjednosti Crne Gore, samim tim u posjedu svih tajni koje su mogle pomoći u rasvjetljavanju ubistva Duška Jovanovića. Takođe, volšebne izjave davao je i tadašnji premijer Milo Đukanović, koji je više puta i u parlamentu pred poslanicima saopštavao da je “Duška Jovanovića ubio onaj koji je od toga imao najviše koristi””, podsjeća Pavićevićeva.

Ona kaže da tužilački i pravosudni organi u slučaju “svjedoka Duška Markovića i svjedoka Mila Đukanovića nijesu primijenili procesnu radnju da se “stave” u zatvor dva mjeseca”.

“Već su se njihove izjave naknadno obrazlagale kroz političke stavove koji su javno iznijeti. To je jasan primjer nepostupanja tužilačkih i pravosudnih organa. U slučaju lidera DF-a Medojevića i Kneževića, tužilački i pravosudni organi postupaju suprotno”, navodi ona.

Pavićevićeva sumnja, kako kaže, da su pravosudni organi politički instruisani “od strane onih koji se nalaze na vrhu te grane vlasti, i tvrdi da je “upućena prijetnja svima, pa i nama koji tražimo da se saopšti ime nalogodavca i poslata je poruka da im se može ako im se hoće”.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com