PODGORICA: Loš snimak ali vidi se da je držao čekić dok su bili lokalu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Loš snimak ali vidi se da je držao čekić dok su bili lokalu

Vještak informaciono tehničke struke prof. dr Adis Balota kazao je juče da smatra da je Miloš V. Trbo u ruci držao čekić, dok je u jednom danilovgradskom lokalu bio sa Dejanom R. Pavićevićem.

To je kazao analizirajući video-snimak iz tog objekta, u podgoričkom Višem sudu gdje Trbo i Pavićević odgovaraju za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016.

Prema nalazu Balote, čekić sa video-nadzora koji u ruci drži Trbo najvjerovatnije odgovara čekiću koji je pronađen u vozilu zapaljenom nakon ubistva Đurića.

Balota je dodao da je kvalitet snimka sa video-nadzora loš.

Okrivljeni Pavićević je rekao da se radi o manjem špicastom čekiću dužine oko 21 centimetar, koji je mogao čitav da stane u šaku Trba.

Suđenje se nastavlja 18. decembra, pred Krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Dragoje Jović.

U optužnici piše da su Pavićević i Trbo maja 2016. godine, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo za sada nepoznato lice.

“Okrivljeni Pavićević i Trbo su 22.09.2016. godine, iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihovo kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti ‘škoda oktaviju’ i dokaze o izvršenom ubistvu. Potom su se uputili ka Danilovgradu gdje su, po unaprijed pripremljenom planu, i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, na podmukao način i iz koristoljublja, ubije Dalibora Đurića…

U trenutku dok je Đurić šetao, iz snajperske puške je ispalio hitac u grudni koš i usmrtio ga. Nakon toga su se Pavićević i Trbo vratili u Rogame gdje je učinilac nakon ubistva i bjekstva sa lica mjesta ostavio ‘škodu oktaviju’ i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu, a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili više zapaljenih pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požar kako bi uništili materijalne dokaze”, piše u optužnici.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com