PODGORICA: Pogledajte ko su kandidati za Nagradu 19. decembar - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pogledajte ko su kandidati za Nagradu 19. decembar

Glavni grad je objavio listu kandidata za dodjelu ovogodišnje Nagrade “19. decembar”, a prvi čovjek Podgorice Ivan Vuković kazao je da mu je čast i privilegija što je dio te priče, imajući u vidu značaj nagrade koja se svake godine dodjeljuje onima koji su najzaslužniji za razvoj grada u protekloj godini.

Na listi su naučnik i profesor emeritus Pavle Bogetić, direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović” Podgorica Zoja Bojanić-Lalović, biolog, muzejski savjetnik i akademik Zlatko Bulić, novinar, publicista i pisac Slobodan Vuković, osnivači Međunarodnog festivala lutkarstva Podgorica – Crna Gora Davor Dragojević i Ljiljana Burzan-Nikolić, estradni umjetnik Zdravko Đuranović, košarkaš KK ″Budućnost VOLI″ i član reprezentacije Crne Gore Nikola Ivanović, počasni konzul Crne Gore u Sloveniji Vojislav Kovač, književnica Dragana Kršenković-Brković, novinar, autor voditelj i urednik televizijskog serijala ″Kad prošetam Crnom Gorom″ Milorad Mićo Miranović, etnološkinja Zorica Mrvaljević, društveni radnik i humanista Bisera Mustafić, pozorišni i filmski umjetnik Sejfo Seferović, Udruženje boraca NOR-a i antifašista Glavnog Grada Podgorica i narodni guslar Milan Filipović.

“Nemam nikakvu dilemu da će stručni žiri, kao što je to bio slučaj i do sada, učiniti pravi izbor i želim da uputim zahvalnost svim članovima na posvećenosti i pažnji koju nesebično poklanjaju da svake godine izaberemo najbolje među najboljima”, saopštio je Vuković na prvoj sjednici žirija za dodjelu Nagrade “19. decembar” za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz PG Biroa, imena dobitnika nagrade biće objavljena uoči 19. decembra, praznika Podgorice, a Odluku o dodjeli nagrade saopštiće predsjednik žirija na svečanoj sjednici Skupštine Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com