Vladimir Roganović napustio ZATVOR - Volim Podgoricu

Vladimir Roganović napustio ZATVOR

Novljanin Vladimir Roganović napustio je spuški zatvor, saznaje FOS.

“Osuđeno lice V. R. koje se nalazilo u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija otpušteno je sa izdržavanja kazne zatvora, po redovnom isteku kazne”. 

On je u beogradskom zatvoru “Nova skela” služio kaznu zbog falsifikovanja isprava, a u januaru ove godine je ponudio državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

“Bila je jedino smetnja zbog njegove te kazne u Srbiji i praktično danas su, izdržavanjem te kazne, stekli uslovi da on bude izručen Crnoj Gori i prema našim informacijama to je i učinjeno”, rekao je tada njegov branilac Jakša Peković za FOS.

Vladimir Roganović je, inače, uhapšen početkom maja u Beogradu, a ubrzo ga je Prvi osnovni sud osudio na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Crna Gora je, inače, za njim raspisala potjernicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja. Kao razlog za podnošenje zahtjeva da kaznu služi u Crnoj Gori, Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen, a prethodno je njegov brat od strica Duško Roganović povrijeđen u eksploziji.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com