DUŠKO ŠARIĆ OGORČEN, TRAŽI ODŠTETU OD 200.000 EURA! Razbolio sam se u samici, držali su me u vlažnom podrumu bez vazduha! - Volim Podgoricu

DUŠKO ŠARIĆ OGORČEN, TRAŽI ODŠTETU OD 200.000 EURA! Razbolio sam se u samici, držali su me u vlažnom podrumu bez vazduha!

Duško Šarić, rođeni brat Pljevljaka Darka Šarića, izneo je prekjuče u Osnovnom sudu u Pljevljima šokantne detalje iz svojih zatvorskih dana.
Naime, Duško je tužio državu Crnu Goru, od koje traži da mu isplati 200.000 eura odštete zbog toga što je tri i po godine neosnovano boravio u pritvoru. On je u pritvoru bio od 15. novembra 2010. do 23. aprila 2014. godine, što je, kako je rekao, ostavilo ozbiljne posledice na njegovo zdravlje, ali i na kvalitet života.

Lanci na prozorima

– Nema tog novca koji mi može nadoknaditi tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru. Smestili su me u samicu veličine oko 10 metara kvadratnih, koja je bila pod video-nadzorom i pod upaljenim jakim svijetlima 24 sata. U sobi su bila dva kreveta, sto pored kojeg je bila WC šolja. Samica se nalazila u podrumu, prozori su bili vezani lancima. Vazduh je mogao ući samo kroz rupu na vratima. Ja sam u početku mislio da je to redovna procedura, ali sam ubrzo shvatio da ću u samici ostati duže. Mogao sam 20 minuta dnevno da provedem u šetnji – prepričao je Šarić svoje zatvorske dane i istakao da je u samici proveo devet i po mjeseci, iako se više puta obraćao načelniku i direktoru zatvora da ga prebace u “normalnu sobu”.

čeka presudu
ČEKA PRESUDUFOTO: DADO ĐILAS

– U sobi je bilo dosta vlage i ja sam počeo da se osećam loše. Tek kad me je pregledao zatvorski lekar, ispostavilo se da sam dobio upalu pluća i prebacili su me u normalnu sobu, u kojoj su bila tri zatvorenika. I ova soba je bila pod video-nadzorom, ali makar su se svetla uveče gasila. U sobi smo imali i televizor. U toj sobi sam ostao do 23. aprila 2014 – rekao je Šarić.

 

On je naveo da je tokom boravka u pritvoru imao pravo na posete jednom nedeljno i da su mu hranu donosili iz restorana.

 

Dete nije moglo u vrtić

 

– Vid mi je oslabio jer sam tokom boravka u samici bio izložen jakom svetlu. Zbog toga i danas moram da nosim naočare, iako do pritvora nikad nisam imao problema s vidom. Zbog nervoze sam se ugojio 20 kilograma. Supruga Svetlana, s kojom imam dvoje dece, ostavila me je posle dve i po godine pritvora. Najviše me je pogodilo kad sina u Beogradu nisu hteli da upišu u predškolsko jer su se ostali roditelji pobunili i rekli da neće da im deca budu u školi s detetom kriminalca – objasnio je Šarić i dodao da mu je nakon hapšenja obolela i majka, kao i da su mu mnogi prijatelji okrenuli leđa.

 

Podsetimo, Duško Šarić bio je uhapšen nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”. On je prošle godine, nakon tri osuđujuće presude, oslobođen optužbi za pranje više miliona evra stečenih navodnom prodajom narkotika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com