IZREČENA PRESUDA: Darku Šariću 15 GODINA ROBIJE! Evo šta je tražio - Volim Podgoricu

IZREČENA PRESUDA: Darku Šariću 15 GODINA ROBIJE! Evo šta je tražio

Specijalni sud u Beogradu danas je izrekao presudu Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Sudija Siniša Petrović proglasio je Darka Šarića krivim i izrekao mu kaznu od 15 godina zatvora. Sudsko vijeće je odlučilo i da Šarić ostaje u pritvoru do daljeg.

1 / 6 FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ
Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, osuđen je u odsustvu na 11 godina robije. Podsjetimo, on je u bekstvu.

 

Marko Dabović i Boban Stojiljković oslobođeni su optužbi da su u Brazilu i Urugvaju učestvovali u švercu droge, ali su osuđeni na manje zatvorske kazne zbog držanja oružja bez dovole i falsifikovanja.

 

Sudija Petrović je dodao i da mu se u kaznu uračunava i vreme provedeno u pritvoru, odnosno vrijeme od 17. marta 2014. godine. Sudija je rekao i da je ovog puta tročlano krivično vijeće odluku donijelo jednoglasno.

 

Šarić i njegovi saradnici i pripadnici grupe osuđeni su na kazne od godinu do 15 godina zatvora, što u zbiru svih kazni iznosi oko 300 godina.

Šarićev advokat najavio žalbu na kaznu od 15 godina zatvora

Advokat Darka Šarića, Radoslav Baćević najavio je danas da će podnijeti žalbu na presudu Specijalnog suda kojom je njegov klijent osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina jer je, kako je rekao, “veće samo prepisalo optužnicu”.

Baćević je novinarima posle suđenja rekao da je veće Specijalnog suda trebalo da raspravi sva sporna pitanja koje je naveo Apelacioni sud.

“Veće ne samo što nije raspravilo nijedno sporno pitanje već je samo prepisalo presudu. Stiče se utisak kao da vijeće nije ni pročitalo odluku Apelacionog suda”, kazao je advokat. Baćević je dodao da je veće iz odluke Apelacionog suda uvažilo samo da je potrebno primeniti blaži zakon.

Izricanje presude Darku Šariću, zakazano za 10 časova, malo je kasnilo zbog ogromne gužve ispred suda. Inače, Darko Šarić jutros ne prisustvuje izricanju jer, kako je rečeno, nije želio da ga dovode u sud. Podsjetimo, on nije prisustvovao ni izricanju prve presude.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Inače, prvom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podsetimo, u završnoj riječi pred presudu tužilaštvo je tražio da se Pljevljaku izrekne maksimalna kazna od 40 godina zatvora, dok su odbrana i optuženi zatražili da budu oslobođeni.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

– Tužilac nije ponudilo nijedan dokaz protiv mene. On me lažno optužuje, i to po principu što izrekneš veću laž, to ona jače odjekne. On manipuliše podacima, laže, izvlači iz konteksta – rekao je Darko Šarić u završnoj riječi, u kojoj je tražio oslobađajuću presudu.

(Kurir)

 

1 komentar

  1. Simply wish to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply cool and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com