Medojević prekinuo štrajk glađu, sam tražio da ga odvedu u Klinički centar - Volim Podgoricu

Medojević prekinuo štrajk glađu, sam tražio da ga odvedu u Klinički centar

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević u petak je prekinuo štrajk glađu, a danas je po sopstvenoj želji iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija upućen u Klinički centar Crne Gore, radi detaljnog pregleda i utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja, saopšteno je iz ZIKS-a.

Kako se ističe, Medojević je 30. novembra stavljen u zatvor i tada je započeo štrajk glađu, zbog čega su zatvorski ljekari kontinuirano pratili njegovo stanje.

“U toku dosadašnjeg boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija uredno je koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, ostvario pravo na redovnu i vanrednu posjetu, te je koristio propisanu terapiju od strane ordinirajućeg ljekara iz Kliničkog centra”, navode u ZIKS-u.

U petak mu se, dodaju, zdravstveno stanje pogoršalo, pa je upućen u KCCG.

“Po obavljenim medicinskim pregledima i kontrolama, otpušten je iz Kliničkog centra sa potpuno stabilnim vitalnim parametrima. Istog dana prekinuo je štrajk glađu”, naglašavaju u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Ranije je CdM nezvanično saznao da je Medojević zadržan na Odjeljenju endokrinoglogije u Internoj klinici.

“Nakon što je prebačen u Urgentni centar, urađeni su mi neophodni pregledi i zadržan je u Kliničkom centru radi daljeg praćenja”, saopšteno je nezvanično CdM-u.

Iz KCCG ističu da je Medojević stabilnih vitalnih parametara, da je iscrpljen i malaksao.

Medojević je, podsjećamo, uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

Potom je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com