POKUŠAJ UBISTVA U ZIKS-u: Osuđenik izboden u brutalnoj tuči, krvavom okršaju prethodila svađa - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA U ZIKS-u: Osuđenik izboden u brutalnoj tuči, krvavom okršaju prethodila svađa

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) tokom noći došlo je do tuče u kojoj je osuđenik Žarko Dakić zadobio teške povrede.

Kako saznajemo, nakon svađe i tuče na njega je improvizovanim bodežom nasrnuo i više puta ga u predjelu grudi i stomaka ubo osuđenik Željko Ivanović.

S teškim povredama Dakić je prevezen u Klinički centar Crne Gore gdje se i trenutno nalazi.

Saznajemo da Dakić i pored teških povreda nije životno ugrožen.

Žarko Dakić osuđen je 2012. godine u Višem sudu u Podgorici na 14 godina zatvora zbog ubistva sina Nikole 3. jula 2011. godine, u stanu u ulici Prištinskoj u Podgorici.

Indcident se dogodio u B paviljonu.

Iz ZIKS su saopštili da je 9. decembra u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica u sobi u kojoj su smješteni zatvorenici Ž. I. i Ž. D. došlo je do svađe, nakon koje je zatvorenik Ž. I. zatvoreniku Ž. D. nanio tjelesne povrede improvizovanim oštrim predmetom.

“Tom prilikom zatvoreniku Ž. D. najprije je ukazana medicinska pomoć od strane medicinskog osoblja Zavoda, a potom i od strane ljekara Kliničkog centra CG. Po ukazanoj medicinskoj pomoći zatvoreniku Ž. D. od strane ljekara iz Kliničkog centra, isti je vraćen u Zavod. O navedenom događaju obaviještena je Uprava policije-OB Danilovgrad čiji službenici su preduzeli radnje i mjere iz njihove nadležnosti, a protiv vinovnika ovog događaja biće pokrenuti i disciplinski postupci, radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti”, kazali su iz ZIKS..

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com