PRETRESENI PODGORIČANI! Oduzeto PET automobila VISOKE kalase, telefoni, kartice! - Volim Podgoricu

PRETRESENI PODGORIČANI! Oduzeto PET automobila VISOKE kalase, telefoni, kartice!

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice policije, preduzimajući aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, izvršili pretrese na tri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica M.Š, M.Š. i N.Š, kao i članovi njihovih porodica.

Podgorička policija je ove pretrese izvršila u koordinaciji sa tužilaštvom shodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije. Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela: više platnih kartica poslovnih banaka u Crnoj Gori, 12.800 eura bez potvrde o porijeklu, više mobilnih telefona od kojih tri kriptovana marke „Blackberry“, više SIM kartica, lap top i druge elektronske uređaje, kao i video nadzore. Takođe, od ovih lica je oduzeto više vozila, i to dva blindirana vozila marke „BMW“ i marke „Audi A6“, dok je prethodno je od ovih lica tokom kontrole oduzeto blindirano vozilo „Audi A 8“. Takođe su oduzeti „VW Golf VII“ i „VW Tiguan“. Svi oduzeti predmeti i stvari će biti predmet provjera i vještačenja, sa aspekta dokazivanja izvršenja najtežih krivičnih djela, dok će privremeno oduzeta imovina biti predmet finansijskih provjera u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Službenici OB Kolašin su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, kod tri lica pronašli i oduzelu kokain.

Pregledom B.M. (21) iz Kolašina, policijskih službenici su pronašli pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain. Nadalje, kontrolom vozila kojim je upravljao V.B. (44) iz Kolašina, dok se u vozilu se nalazilo lice J.V. (31) iz Podgorice, policijski službenici su kod J.V. pronašli pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain. Protiv B.M. i J.V. su nadležnom sudu podnijeli zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zlupotrebe droga. Takođe, kolašinska policija je lišila slobode I.V. (36) iz Kolašina zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pregledom ovog lica policijski službenici su takođe pronašli i oduzeli materiju za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Nakon toga je izvršen pretres prostorija koje koristi ovo lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta materija za koju se isto sumnja da je kokain i vaga za precizno mjerenje. Kod I.V. je ukupno pronađeno i oduzeto 11,2 grama praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com