Počinje PRVI PODGORIČKI PRAZNIČNI PAZAR - Volim Podgoricu

Počinje PRVI PODGORIČKI PRAZNIČNI PAZAR

„Čast mi je što sam u prilici da vam predstavim Prvi podgorički praznični pazar, 23-odnevni program koji će se u periodu od Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra do 10. januara realizovati na glavnom gradskom Trgu i učiniti da Podgorica u ovim danima odiše prazničnim duhom, nudeći bogat kulturni, umjetnički, zabavni i gastronomski sadržaj“, saopštila je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić na press konferenciji povodom predstavljanja Prvog podgoričkog prazničnog pazara.

Naglašavajući da se radi o svojevrsnom multidisciplinarnom festivalu, jer kroz različite programske sadržaje koje smo prilagodili svim generacijama omogućavamo našim sugrađanima i posjetiocima Glavnog grada da uživaju u podgoričkoj prazničnoj atmosferi, zamjenica Vujačić je istakla da je cilj uprave Glavnog grada je da, prije svega, sugrađanima koji će tokom prazničnih dana ostati u našem gradu ponudi sadržaj koji bi mogli vidjeti u bilo kojoj evropskoj ili svjetskoj metropoli, ali i da se oživi centar i, u odnosu na prethodne godine, ponudi program tokom cijelog perioda trajanja praznika.

„Postavka drvenih kućica na Trgu nezavisnosti činiće centralni praznični kutak gdje će se prezentovati proizvodi privrednika i umjetnika iz Crne Gore, dijeliti pokloni mališanima uz cjelodnevni zabavni program. Na glavnoj bini koja će biti postavljena na trgu svakog dana biće upriličen muzički program. Pored toga, posjetioci će uživati u likovnim sekcijama za djecu, pozorišnim predstavama, sportsko-rekreativnim aktivnostima i brojnim drugim sadržajima. Nedaleko od Trga, u Njegoševom parku, bie postavljeno i klizalište koje će zaokružiti priču o podgoričkoj zimskoj prazničnoj idili. Glavni grad planira da masovnost ovog događaja iskoristi i za dodatnu edukaciju građana o primarnoj selekiciji otpada, jer će se ista sprovoditi i na samom Pazaru“, saopštila je Vujačić.

Ističući da su partneri na ovom projektu Culture Club, dokazani prijatelj kada su u pitanju realizacije manifestacija kojima obogaćujemo lokalnu podgoričku, ali i državnu kulturnu scenu, naravno, Turistička organizacija i Glavni Grad Podgorica, zamjenica Vujačić je saopštila da će Praznični pazar biti otvoren zajeničkim kićenjem novogodišnje jelke gradonačelnika sa sugrađanima, koje je planirano 19. decembra u 18.00 sati.

Izražavajući uvjerenje da će kroz koju godinu Pazar postati prepoznatljiva i tradicionalna manifestacija, zamjenica Vujačić je građanima poželjela na Prvi podgorički praznični pazar.

Tanja Popović, direktorica Turističke organizacije Podgorice, istakla je da se radi o novom modernom konceptu kakav Glavni grad Crne Gore zaslužuje i koji će sigurno udovoljiti ukusima najprije naših sugrađana, a onda i svih onih koji posjete Podgoricu. „Na izmaku smo godine koja ja bila rekordna u turističkom prometu. Ovo je godina koja je prevazišla i prethodnu godinu po broju dolazaka i noćenja turista, ovakvi sadržaji koje smo osmislili ove godine zasigurno će doprinijeti da se broj i dalje uvećava i da nastavimo trend rasta. TOP je prošle sedmice radila, a i u periodu koji slijedi će raditi na promociji Pazara u regionu u sklopu regionalne kampanje sa Nacionalnom turističkom organizacijom. Gosti iz regiona pokazuju veliko interesovanje i oni su već 3-4 godine bili najbrojniji u našem gradu“, zaključila je Popović.

Sava Rakočević, direktor Culture Club-a izrazio je zadovoljstvio što je Grad našao za shodno da prepozna kvalitet ideje i da učestvuje u kreiranju Prvog podgoričkog prazničnog pazara. „U želji da sam program manifestacije približimo što većem broju građana i svim generacijama, a da sa druge strane zadržimo nivo kvaliteta što se tiče muzičkog, kulturnog i umjetničkog programa, nadam se da smo napravili raznovrstan i kvalitetan program kji će zadovoljiti čula svih naših građana“, istakao je Rakočević.

On je dao kratak osvrt na tri najbitnija dana – 31. decembra 2018. godine u periodu od 12.00 do 14.00 sati biće upriličen dečji novogodišnji koncert za naše najmlađe sugrađane, a u večernjim satima za starije generacije nastup Dejana Cukića i crnogorskog renomiranog sastava Perper. „Trudili smo se da prilikom koncipiranja programa sarađujemo sa crnogorskim izvođačima kako bi na taj način kroz ovu manifestaciju pokrenuli kulturnu i muzičku scenu Crne Gore i dali našim izvođačima priliku da prvo nastupaju na našimnm prostorima i trgovima. Već 1. januara 2019. godine imaćete priliku da slušate sastav mladih džezera, a posle njih u kasnijim satima starogradski kvartret Boro i prijatelji, a kasnije i poznati regionalni sastav Trio Gušt. Za 2. januar 2019. godne planirani program u većernjim satima sastav Adreje Demirović i Aakdemije benda, poznatog barskog benda, a kasnije nastup Atomskog skloništa, poznatog regionalnog benda“, zaključio je Rakočević.       

2 komentara

  1. Resources this kind of as the one you mentioned here will be incredibly helpful to myself! I will publish a hyperlink to this page on my particular blog. I am sure my site visitors will discover that very beneficial.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com