PODGORICA: Advokatima ZABRANILI da posjete Medojevića u Kliničkom centru! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Advokatima ZABRANILI da posjete Medojevića u Kliničkom centru!

I pored dozvole koju je potpisao predsjedinik Višeg suda u Podgorici Boris Savić, advokati danas nijesu uspjeli da u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) posjete svog branjenika, predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića.

Advokat Miroje Jovanović za “Vijesti” je kazao da su čekali pola sata da posjete svog klijenta ali da na kraju ipak do posjete nije došlo.

“Sišao čovek iz obezbeđenja i rekao, Uprava kaže da ne možete da ga vidite”, kazao je Jovanović.

Medojević se nalazi u Kliničkom centru u Podgorici gdje je prebačen prekjuče iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) zbog opšte iscrpljenosti organizma.

Medojević je uhapšen 30. novembra po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. On je u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

On je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com