PODGORICA: Saslušani Slavko Stojanović i Milovan Pavićević - Volim Podgoricu

PODGORICA: Saslušani Slavko Stojanović i Milovan Pavićević

Bivši direktor Uprave policije i šef kriminalistike Slavko Stojanović i Milovan Pavićević saslušani su krajem prethodne sedmice u Specijalnom državnom tužilaštvu u istrazi o pismima koja su nestala prilikom pretresa kuće Veselina Mujovića, piše Dan.

Osumnjičeni u ovom predmetu su policajci Nikola Terzić i Dalibor Medojević.

Stojanović i Pavićević su iskaze dali u svojstvu građana pred tužiocem Lidijom Vukčević.

Prema saznanjima Dana, Stojanović je iskaz dao na okolnosti radnji koje je preduzeo kako bi pretres bio obavljen na propisan način, odnosno kako dokazi ne bi nestali.

Tužioca je interesovalo i šta je Stojanović preduzeo kada su pisma nestala i koje radnje je naredio kako bi se slučaj rasvijetilo. On kazao da je formirao tim koji se bavio rješavanjem ovog slučaja, tvrdeći da ne zna više detalja o ovom predmetu jer po funkciji koju je obavljao nije bio zadužen za ta saznanja i istražne radnje.

O radnjama koje je preduzeo u ovom slučaju ispitivan je i Milovan Pavićević, tadašnji šef kriminalističke policije, a sadašnji savjetnik direktora Uprave policije.

Prethodno je saslušan i bivši šef Odsjeka za organizovani kriminal Predrag Šuković, o čemu je Dan već pisao. On je tada iznio saznanja do kojih je došao tokom afere “Dokaz”, a vezano za nestanak pisama. Po njegovim riječima, bivši menadžment Uprave policije je na taj način pokušao da diskredituje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je izdao nalog za pretres Mujovićevih objekata.

U pretresima objekata koje koristi Veselin Mujović učestvovao je i sadašnji šef specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić, koji je i tada bio blizak Katniću. Zaplijenjena pisma su predata Upravi policije, nakon čega su nestala.

Mujovićeva kuća pretresana je u februaru 2016. godine u okviru istrage u predmetu u kojem se tereti da je nekadašnjeg potpredsjednika DPSa Svetozara Marovića prevario za 890.000 eura.

Ubrzo nakon nestanka dokaza, pokrenuta je istraga protiv službenika policije Nikole Terzića zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja i njegovog šefa Dalibora Medojevića, v.d. rukovodioca Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala.

Tada su nestala pisma koja je Mujović navodno pisao Milu Đukanoviću i Veselinu Veljoviću, kao i neka originalna dokumenta. Mujović je u tim pismima navodno opisao kome je, kada i zbog čega pomagao da završi fakultet uz pomoć njegovog brata Ranka Mujovića, koji je bio dekan Pravnog fakulteta, a nestali su i dokazi koji su bili adresirani na neke uticajne osobe, napisani prije više godina, ali nije poznato da li su ta pisma vjerodostojna.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com