NEPOTIZAM? Verica Maraš zaposlila ženu svog rođaka za šeficu blagajne Plantaža! - Volim Podgoricu

NEPOTIZAM? Verica Maraš zaposlila ženu svog rođaka za šeficu blagajne Plantaža!

Tanja Maraš, primljena je u stalni radni odnos u državnoj kompaniji 13. jul Plantaže krajem novembra ove godine na poziciji šefice blagajne u kompaniji. Ona je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, supruga ljekara Perice Maraša, rođaka izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš.

Tanja Maraš je diplomirani ekonomista i ranije je radila u Komercijalnoj banci Budva.

“Vijesti” su u ponedjeljak poslale pitanje državnoj kompaniji u vezi sa novim zapošljavanjem, ali odgovor nije stigao. “Vijesti” su pitale da li je Tanja Maraš zaposlena krajem novembra i da li je to nepotizam. Pitanja su i zašto visokostručne magistre bankarstva i diplomirane ekonomiste Plantaže raspoređuju po vinogradima (radne jedinice za vinogradarstvo i voćarstvo gdje nikada ranije nijesu radili), a na odgovorne pozicije dovode ljude sa strane i da li se radi o revanšizmu prema ljudima koji su dobili sudske sporove.

Neki od nezadovoljnih radnika, sa kojima su “Vijesti“ razgovarale proteklih nekoliko dana, sumnjaju da je novi slučaj revanšizam izvršne direktorice zbog prethodno izgubljenih radnih sporova među kojima su, upravo, zaposleni ekonomsti.

“To što je toliko rođaka zaposlila u Plantažama, govori o čistom nepotizmu i nebrizi direktorice za poštovanje zakona i reagovanja javnosti. Da su Plantaže u njenom vlasništvu, vjerovatno ne bi zaposlila ovoliko rođaka i prijatelja jer joj se ne bi isplatilo”, tvrdi za “Vijesti” jedan od zaposlenih, koji je zahtijevao anonimnost.

“Vijesti” su prije nešto više od mjesec objavile da se sve više rukovodećih funkcija u “Plantažama” koncentriše u najužoj familiji direktora prodaje i marketinga u toj kompaniji Veselina Đurišića, koji je ujedno i glavno odgovorno lice u kćerki firmi u Beogradu. Njegova sestra Vesna Đurišić Vujičić je duži niz godina direktorica nabavke Plantaža, a od oktobra ove godine njen suprug i Veselinov zet Saša Vujičić, postao je direktor sektora kvaliteta Plantaža.

 Na pitanje “Vijesti”, kako je izabran Vujičić, da li je bilo javnog oglasa ili mu je preporuka bila to što je suprug Vesne Đurišić Vujičić i zet Veselina Đurišića, izvršna direktorica Verica Maraš tada je odgovorila da je on imenovan za direktora sektora kvaliteta “na način koji je u skladu sa kompanijskim opštim aktima” i njenim prenijetim ovlašćenjima od strane borda koji je svojim aktom, prilkom povjeravanja trećeg mandata, izvršnog direktora izričito i nedvosmisleno ovlastio da utvrdi strukturu menadžmenta i administracije društva, kao i da, shodno tom ovlašćenju, bira menadžerski tim.

“Vijesti” su sredinom septembra objavile da je smijenjena dugogodišnja direktorica opštih i pravnih poslova Plantaža Stojanka Asanović i na njeno mjesto postavljen Miroslav Vuković. Vuković je školski drug Đurišića, a zajedno su ranije radili i u beogradskoj kćerki firmi.

Vijesti

1 komentar

  1. The last I checked on this topic was very some time back. I am much more into Cheap SEO. Nonetheless, fascinating post and I’d check back again soon and get myself much more updated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com