PODGORICA: Sad se sjetili da je sin Ranka Radulovića bio maloljetan? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sad se sjetili da je sin Ranka Radulovića bio maloljetan?

U Višem sudu u Podgorici juče je predsjednik vanpretresnog vijeća sudija Boris Savić zatvorio za javnost ročište za kontrolu optužnice protiv članova tri kriminalne organizacije koje Specijalno državno tužilaštvo tereti za najteža krivična djela, jer je jedan od okrivljenih, Ž.R. bio maloljetan u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Ž.R. je inače sin Nikšićanina Ranka Radulovića koji se ovom optužnicom tereti da je šef jedne od tri kriminalne organizacije koje su planirale mnoge likvidacije, švercovali drogu, činili razbojništva. Savić je, kako pišu Dnevne novine, pojasnio da je Ž.R. bio maloljetan kada je izvštio krivično djelo za koje se tereti te da zbog toga javnsot mora da bude isključena.

Zanimljivo je da taj isti sud ali i Specijalno tužilaštvo nijesu baš vodili računa da li je Ž.R. maloljetnik kada su ga saslušavali i kada mu je određen pritovor. To je juče ukazao i njegov advokat koji je rekao da je zakon prekršen jer ga u tužilaštvu nije saslušavao tužilac za maloljetnike, kako to nalaže zakon, a ni sudija za istrage koji mu je odredio pritvor nije bio sudija za maloljetnike kako je to propisano.

Juče je prema saznanjima Dnevnih novina prigovor na optužnicu dalo pet advokata koji su bili složna da je ista nepotpuna i nejasna.

Osim Radulovića koji je bio na čelu jedne od tri kriminalne organizacije koje su sarađivale između sebe, za vođe preostale dvije terete se albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić.

U ovom postupku status svjedoka saradnika ima lice pod kodnim imenom Jadranko Jonski, koji je tokom istrage ispričao detalje pojedinih planova kriminalne organizacije, na čemu je uglavnom i temeljena optužnica.

Radulović je, kako se sumnja, planirao ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok je Vukotić navodno imao u planu izvršenje ubistava službenika bezbjednosnog sektora – Zorana Lazovića, Duška Golubovića i Duška Koprivicu i njegovog sina. Optužnicom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Luka Radulović, Radoš Petrušić, Darko Vicković, Ratko Martinović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević. Bo.B.

Raduloviću potreban slušni aparat?

Na početku suđenja jedan od advokata optuženog Ranka Radulovića pokušao je da mu dostavi predmet za koji se ispostavilo da se radi o specijalnoj slušalici.

Sudija Savić je to primijetio i opomenuo advokate da je to nedozvoljeno i da on ne zna o čemu riječ, te da je zabranjeno da se na taj način dostavljaju predmeti optuženom. Advokat Miloš Vuksanović je kazao da je u pitanju slušni aparat koji je, navodno, neophodan njegovom branjeniku koji ima problema sa sluhom. Sudija Savić je kazao da to ne može da dozvoli, te da će ako je potrebno glasnije pričati kako bi ga optuženi čuo.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com