Rođak Rasela Vestbruka blizu prelaska u Podgoričku Budućnost - Volim Podgoricu

Rođak Rasela Vestbruka blizu prelaska u Podgoričku Budućnost

Otkako je Aron Kraft dobio otkaz, Budućnost je u potrazi za plejmejkerom, a otkako se povrijedio Nikola Ivanović, ta potraga je ubrzana.

Inostrani i lokalni mediji javljaju da su Podgoričani zainteresovani za američkog plejmejkera Džastina Kobsa koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Cedevite, ali se nalazi na ivici otkaza u zagrebačkom timu.

Cedevita je već otpustila nekoliko skupocjenih inostranih pojačanja od početka sezone, a Kobs će nastaviti niz. Niti je Amerikanac zadovoljan u Cedeviti, niti su u rukovodstvu kluba zadovoljni sa njim s obzirom na veliki novac koji su uložili u njega.

Budućnost je spremna da ponudi saradnju Amerikancu s obzirom da je Nikola Ivanović povrijeđen i da vjerovatno neće na parket do početka sljedeće godine. Na Gordića je pao sav teret u organizaciji igre, tako da je pojačanje na poziciji „jedinice“ neophodno našem euroligašu. Pogtovo s obzirom na težak raspored koji mu slijedi.

Kobs je ove sezone jedan od najboljih igrača Cedevite pošto u ABA ligi ima prosjek od 13,6 poena i četiri asistencije, a u Eurokupu posječno bilježi 15,8 poena i 5,3 dodavanja. Ima 27 godina, a prije Cedevite je igrao za Rigu, Skajlajnerse, Istanbul, Bajern, Gravlen i Le Man sa kojim je prošle sezone osvaojio titulu u Francuskoj. Inače, on je rođak slavnog NBA asa Rasela Vestbruka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com