Susret veterana folklora Crne Gore - Volim Podgoricu

Susret veterana folklora Crne Gore

Prvi put na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” biće organizovan “Susret veterana folklora Crne Gore” u petak, 14.decembra sa početkom u 19 sati.

Ovaj cjelovečernji koncert održava se u okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS), a pod pokroviteljstvom JU KIC-a “Budo Tomović” i Udruženja folklornih ansambala Crne Gore .

Na ovoj večeri, folkloraši veterani predstaviće igračko umijeće i bogatstvo folklora Crne Gore i okruženja i pokazati da su odlični promoteri tradicije i folklorne raznolikosti.

Učestvuje 12 veteranskih folklornih ansambala članica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG): KUD „Ljubo Božanović“ (Piperi), AKUD „Mirko Srzentić“ (Podgorica), KUD „Boka“ (Tivat) FA KIC-a „Budo Tomović“ (Podgorica), ACNIP „Iskra“ (Podgorica), KUD „Aluminijum“ (Podgorica), KUD „Sloga“ (Đenovići Herceg Novi), KUD „Njegoš“ (Cetinje) KUD “Zahumlje“ (Nikšić), KUD “Đurđevdansko kolo“ (Podgorica), KC „Stara Budva“ (Budva), i F.A. “Monte Folk”.

Istaknuti crnogorski ansambli će se predstaviti: igrama iz stare Crne Gore, igrama iz Pipera, Šumadije, Boke, Gnjilana, Gusinja i Rožaja, bošnjačkim igrama iz Rožaja, a na programu su i igre iz Bugarske, Makedonije, Slovenije kao i Bunjevačke i Šokačke igre. Voditelj programa je Dragan Mitov Đurović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com