Krivokapić i Bečić neće sa Frontom - Volim Podgoricu

Krivokapić i Bečić neće sa Frontom

Socijaldemokratska partija i Demokratska Crna Gora juče su, iz različitih razloga, odbile poziv Demokratskog fronta na razgovor o zajedničkom djelovanju da se “kroz vaninstitucionalnu borbu i proteste smijeni Vlada i stvore uslovi za organizovanje fer i demokratskih izbora”, piše Pobjeda.

Poziv za zajedničko djelovanje opozicije uputio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na protestu te političke grupacije održanom u srijedu. Član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović saopštio je da opozicija treba da se vrati reformi izbornog i drugog zakonodavstva, i to treba da bude u opozicionom fokusu,

“Sve drugo bio bi scenario koji priželjkuje vlast ili jedan njen dio”,  rekao je Vujović.

Vujović je u saopštenju dostavljenom medijima kazao da sve što se dešavalo u posljednih deset dana je ,,dodatno urušilo povjerenje javnosti u institucije, u prvom redu pravosuđe”.

“Ništa se drugo ne može zaključiti nakon nekih odluka pravosuđa, a posebno tragikomičnih obrazloženja vezano za imunitet poslanika i to da poslanik prestaje biti poslanik čim izađe iz zgrade Skupštine”,  rekao je Vujović.

U ime SDP-a Vujović ipak smatra da se mora izaći iz ,,vanrednog političkog stanja i definitivno okrenuti rad una reformama zakonodavstva.

Iz Demokratske Crne Gore je stigao mnogo brutalniji odgovor: ocijenjeno da je poziv Demokratskog fronta na vaninstitucionalno djelovanje neiskren te da DF ima ,,potrebu da nađe izgovor da se ponovo vrati u Skupštinu i Radnu grupu za izmjene izbornog i ostalog zakonodavstva”.

Iz SNP-a je kratko saopšteno Pobjedi da će se o pozivu DFa izjasniti na sjednici Glavnog odbora stranke.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com