PODGORICA: Medicinska sestra Anđelka Dujović tvrdi da njena koleginica nije namjerno zamijenila bebe - Volim Podgoricu

PODGORICA: Medicinska sestra Anđelka Dujović tvrdi da njena koleginica nije namjerno zamijenila bebe 

Medicinska sestra Anđelka Dujović kazala je juče u podgoričkom Osnovnom sudu da je sigurna da njena koleginica Žana Radović u maju ove godine nije namjerno zamijenila bebe prilikom njihovog otpusta iz bolnice. Radovićeva se tereti za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Dujovićeva je na jučerašnjem pretresu ispričala da je spornog dana radila kao glavna sestra, te da se na poslu zadržala i po isteku radnog vremena, piše Dan.

“Kada sam završila svoj dio posla, ušla sam u sobu gdje se novorođenčad spremaju za otpuštanje kući. Tada sam vidjela Žanu, koja je bila blijeda i uznemirena. Pitala sam je šta se dogodilo, ona je rekla: „Nema mi bebe”. Upitala sam kako. Ona je bila veoma uznemirena i odmah smo počeli da provjeravamo šta se dogodilo. Ja sam pošla u sobu za otpust beba da provjerim šta se dešava. Kada sam se vratila, Žana je već bila shvatila šta se dogodilo i zvala je roditelje na mobilni telefon. Oni su nas zvali na fiksni, a Žana njih na mobilni telefon. Roditelji su vrlo brzo došli i vratili bebu i proces smo ispratili do kraja”, pojasnila je Dujovićeva.

Ona je dodala da je o ovom događaju odmah obavijestila šefa.

“Sigurna sam da Žana ovo nije uradila namjerno. Nesrećan slučaj, nešto čega se svi plašimo. Rekla je da ne zna kako je došlo do greške. Žana je ovaj posao godinama radila bez greške”,  istakla je Dujovićeva.

Ona je pojasnila da je do ovog događaja otpust beba vođen samostalno, odnosno da je to radila jedna medicinska sestra.

“To je veoma komplikovan postupak. Sada u tome učestvuju tri osobe”, kazala je Dujovićeva.

Odgovarajući na pitanje advokata okrivljene Nebojše Asanovića, ona je rekla da traku na kojoj se nalazi broj nose i majka i beba. Tu traku sa istim brojem oni najčešće nose kući, ne skidaju je u bolnici. Advokat Asanović je ocijenio da je očigledno popustila pažnja kako Radovićevoj, tako i majci bebe, pa nijesu primijetile da je beba zamijenjena.

“Ne krivim ni optuženu ni majku, samo naglašavam da je u pitanju pad koncentracije”, dodao je Asanović.

Kako bi se saslušali Snežana Nedić, majka kojoj su dali tuđu bebu, i doktor Vojislav Miketić, suđenje je odloženo za 31. januar.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com