DRAMATIČNA ISPOVIJEST PUTNIKA IZ AUTOBUSA SMRTI: Kada sam se probudio, čuo sam vrištanje i oko sebe video KRVAVE GLAVE! (FOTO) - Volim Podgoricu

DRAMATIČNA ISPOVIJEST PUTNIKA IZ AUTOBUSA SMRTI: Kada sam se probudio, čuo sam vrištanje i oko sebe video KRVAVE GLAVE! (FOTO)

“Kad sam se probudio, čuo sam vrištanje. Vidio sam ljude sa krvavim glavama i rukama, i čuo sam da neko kaže da ima poginulih” – rekao je mladić iz Bitolja, jedan od putnika iz makedonskog autobusa na liniji Bitolj – Beč, koji se noćas prevrnuo kod Leskovca. U toj teškoj saobraćajnoj nesreći stradalo je troje makedonskih državljana, a 32 osobe su lakše i teže povrijeđene.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN NOVOSTI

Na licu mjesta poginuli su muškarac i dvije žene, a među povrijeđenim putnicima nalazi se i beba od godinu i po dana i dijete od devet, i oni srećom nisu ozlijeđeni. Četvoro putnika ima teške povrede i oni su hospitalizovani u Kliničkom centru u Nišu, gdje se trenutno nalaze van životne opasnosti, ali se njihovo stanje neprekidno prati.

– Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju, ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i ljekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć. Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa – rekao je mladić iz Bitolja koji je u udesu povrijedio ruku.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN NOVOSTI

Kako su povrijeđeni ispričali, ne znaju kako je došlo do tragične nesreće jer uglavnom svi putnici u tom momentu spavali. Putnici su uglavnom mlađi ljudi i neki od njih su rekli da su krenuli na rad u Beč. Svi putnici iz prevrnutog autobusa dobili si topli obrok i smještaju se po odjeljenjima u praznim krevetima kako bi se odmorili u išekivanju da po njih dođe drugi autobus iz Makedonije. Prema riječima direktora opšte bolnice u Leskovcu, Nebojše Dimitrijevića, teže povrijeđeni su smješteni na odjeljenju intenzivne njege, dok ima i onih koji su na hirurgiji i ortopediji.

U Nišu teško povrijeđeni

Povrijeđeni putnici, čije su povrede ocijenjene kao teške, sanitetima niške Hitne pomoći transportovani su do Urgentnog centra KC u Nišu, gdje su ih prihvatile dežurne ekipe ljekara oko 3.30 časova. Osim drugih povreda, konstatovano je da povrijeđeni imaju i znake izrazite hipotermije zbog boravka na niskoj temperature nakon povređivanja. Nakon pregleda i urađene dijagnostike, utvrđeno je da troje povrijeđenih ima teške tjelesne povrede.

FOTO: PRINTSCREEN/RTS

– S.T. je zadobila prelom preponskih kostiju, a pacijentkinja I. J. ima težu povredu kičme sa težom povredom lijeve strane grudnog koša. R. D. je zadobio tešku povredu grudnog koša, dok putnik T. T. ima nagnječenje tijela. Primarna obrada završena je oko pet časova. Urađena je dijagnostika i zbrinuti su reanimaciji urgentnog centra, a nakon toga, raspoređeni su i upućeni u kliniku za anesteziju KC Niš, kažu u Kliničkom centru u Nišu.

FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Prema rečima nadležnih u KC Niš, trenutno stanje povrijeđenih nije životno ugrožavajuće, ali su lekari uzdržani od prognoza zbog težine njihovih povreda. Stanje povređenih se prati neprekidno. Tri osobe su poginule a još 32 su povrijeđene u stravičnom udesu koji se desio oko 1.45 časova na auto putu u blizini isključenja za Leskovac, u autobusu makednoskih registarskih oznaka koji je sleteo sa puta i prevrnuo se. Ljekari niške Hitne pomoći koji su sa kolegama iz Leskovca učestvovali u zbrinjavanju povrijeđenih putnika, na licu mjesta zatekli su stravične prizore: troje putnika stradalo je na licu mjesta u autobusu koji je ležao prevrnut u sniježnoj mećavi.

FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Autobus je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se, a u međuvremenu je uspravljen i oko njega dežuraju policija i sanitetsko vozilo. MUP Srbije je saopštio da su na lice mjesta, odmah izašli pripadnici saobraćajne policije policijskih uprava Leskovca i Niša i pripadnici Sektora za vanredne situacije, a uviđaj je izvršio zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu. Šta se desilo i kako je došlo do tragedije, biće poznato nakon istrage.

 

(Kurir.rs/Blic/Milica Ivanovi, Branko Janačković/Foto: Printscreen/RTS)

 

1 komentar

  1. Hello, i study your blog often and i own an analogous one and i used to be just wondering if you get much of spam comments? If so how do you catch it, any plugin or anything you’ll be able to advise? I get thus often lately it’s driving me crazy so any help is very abundant appreciated. for older folks, retirement or a huge promotion at work is a time when celebration events are going to be a great idea.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com