PODGORICA: Uljepšavanje zgrada koštalo više od 300.000 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uljepšavanje zgrada koštalo više od 300.000 eura

Više zgrada u Podgorici, zahvaljujući Agenciji za stanovanje i Glavnom gradu, dobilo je nove fasade.

Agencija za stanovanje u saradnji sa Glavnim gradom uređenje fasada vrši kroz dvije akcije i to akciju “Poboljšanja uslova stanovanja” i akciju “Za ljepše lice Podgorice”.

“Tokom 2018.godine kroz akciju “Poboljšanja uslova stanovanja” sanirane su 22 fasade. Etažni vlasnici odlučuju koju vrstu fasade žele a najčešće se rade sanacije fasada uz upotrebu termoizolacionih materijala”, kazala je za CdM portparol Agencije Milica Radulović.

Uslov koji vlasnici stanova moraju ispuniti jeste da imaju formirane organe upravljanja.

“Polovinu potrebnih sredstava obezbjeđuju vlasnici stanova, a polovina se obezbjeđuje Budžetom Glavnog grada”, objašnjava Radulović.

Druga akcija “Za ljepše lice Podgorice” ima za cilj uređenje fasada u centru grada.

“Tokom 2018.godinu kroz navedenu akciju izvršena je sanacija sedam fasada i za navedenu akciju cjelokupan iznos sredstava obezbjeđuje Glavni grad”, navodi Radulović.

Budžetom Glavnog grada za 2018. godinu predviđena su sredstva od 300.000 eura koja se osim za sanacije fasada koriste i za sanacije ravnih krovova, krečenje unutrašnjosti ulaza, osposobljavanje stepenišne rasvjete, popravku hidrantne mreže u unutrašnjosti ulaza, zamjenu dotrajalih usponskih vodova.

“Već u ovom trenutku postoji značajan broj potpisanih ugovora za sanacije fasada koje će biti realizovane tokom 2019. godine a grad je u Budžetu opredijelio iznos od 320.000 eura”, kazala je Radulović.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com