Porodica stradalih Nikšićana najavila protest: Uzrok tragedije nemar i neodgovornost nadležnih! - Volim Podgoricu

Porodica stradalih Nikšićana najavila protest: Uzrok tragedije nemar i neodgovornost nadležnih!

Porodica Nikšićana Vuka i Đorđija Mašnića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 6. jula na magistralnom putu Nikšić-Plužine za 24. decembar je najavila okupljanje ispred Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Pismo porodice Mašnić prenosimo integralno:

“Poštovani, voljeni srodnici i prijatelji porodice Mašnić,

Najprije želimo da vam se zahvalimo što sve do sada pružate podršku, riječima i djelima nastojite ublažiti muke nastale nakon pogibije naših Đorđija i Vuka. Kako Osnovno tužilaštvo u Nikšiću na početku nije smatralo shodnim da detaljnije istraži okolnosti naše tragedije, porodica je u komunikaciji sa njima nadređenim službama izvršila određen i dokazima potkrijepljen pritisak, te su konačno nakon 5 mjeseci počeli da postupaju po službenoj dužnosti, ali značajno spornije nego je to moguće.

Poznato vam je da su naši najmiliji poginuli na dijelu puta sa kog je skinuta asfaltna površina, to su neki mediji samo kao detalj naveli. Ipak, vjerovatno vam nije poznata činjenica da su mnogo ranije stradali nego je navedeno u zvaničnim informacijama, a isto tako ni da put kojim su se kretali po mraku (u ranim jutarnjim časovima) nije bio propisno obezbjeđen, te propisnim znacima najavljeni radovi.

Vjerovatno većina vas zna da je naš otac kao lovac bio vrsni vozač i na terenima koji nisu bili baš u idealnom stanju, ali sigurni smo da je ovo bila prepreka koja ga je iznenadila i odvela sa sinom u smrt. Mi smo sve dokaze pribavili, potrebno je i tužilaštvo da ih službeno objavi, ali ne Osnovno već Više.

Stoga smo odlučili da mirnim putem ispred zgrade Višeg tužilaštva uputimo medijski apel da se ovaj slučaj stavi u prioritet, jer je više nego očigledno da je uzrok ove tragedije nemar i neodgovornost onih koji su put ostavili neobezbjeđen (bez svjetlosne signalizacije, bez znakova o ograničenju brzine, bez ikakvih znakova) i onih koji nisu kontrolisali njihov rad. Istina koju objavimo neće vratiti naše najmilije, ali će možda spriječiti da se još neka porodica zavije u crno.

Pozivamo vas da se na sat vremena (od 12 do 13h), u ponedjeljak 24.12., okupimo ispred Viseg tužilaštva u Podgorici. Skup je najavljen kao mirni, akademski i građanski apel, kao podrška prijatelja porodici u istrajavanju do istine, i kao takav je odobren od strane Uprave policije CG. Nosićemo veći format fotografija naših najmilijih i crvene ruže”.

(FOS Media)

1 komentar

  1. Hallo im through indonesia and my personal english isnt that cool, but i was able to understand each single word of the write-up. I’m seeking english blogs to give a lift in order to my personal british capabilities as well as i’m quite glad to serve them with a blog, which publishes obvious as well as structured english which i will probably be able to translate. Many thanks through Indonesia!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com