HAOS U PODGORIČKOM SUDU: Nakon tuče prekršajne prijave - Volim Podgoricu

HAOS U PODGORIČKOM SUDU: Nakon tuče prekršajne prijave

Policija je prekjuče privela Kalača i Redžoviće nakon što su se potukli u holu Privrednog suda, prije zakazanog ročišta u kancelariji sutkinje Senade Hasanagić

Advokat Nušo Kalač i Ervin, Darvin i Mirsad Redžović narušili su javni red i mir, zbog čega je naloženo policiji da podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njih Sudu za prekršaje u Podgorici.

To je “Vijestima” juče saopštila portparolka podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva, tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Policija je prekjuče privela Kalača i Redžoviće nakon što su se potukli u holu Privrednog suda, prije zakazanog ročišta u kancelariji sutkinje Senade Hasanagić.

Kalač zastupa Zemljoradničku zadrugu Agrobisernica, jedan od Redžovića je direktor, a ostali su članovi Odbora direktora tužene Bisernice AD.

Izvori “Vijesti” tvrde da su tokom tuče u sudu letjele i stolice. Hodnici tog suda pokriveni su kamerama.

Policija je došla na poziv privatnog obezbjeđenja koje je razdvojilo sukobljene strane.

Kalač je tada novinarima “Vijesti” saopštio da zastupa tužioca u sporu koji od Bisernice AD Rožaje traži nadoknadu štete vrijednosti 23 tone kristalnog brazilskog šećera, kao i vrijednost teretnog kombija nosivosti 3-4 tone.

U ponovljenoj parnici kod sutkinje Hasanagić u toku je vještačenje.

“Nijesam ništa vidjela, jer nijesu ni ulazili na zakazano ročište.

Vrijednost spora tek treba da bude utvrđena”, saopštila je “Vijestima” prekjuče vidno usplahirena sutkinja Privrednog suda.

Iz toga suda saopštili su da apeluju na stranke da su dužne da se u zgradi suda pridržavaju Kućnog reda, koji je obavezujući za sve.

“Stranke svoje nezadovoljstvo i neriješene odnose ne mogu na neprimjeran način rješavati u sudu, dok će Privredni sud Crne Gore, kao i do sada, svaki vid neadekvatnog i ponašanja koje nije dostojno instituciji kao što je sud, sankcionisati i rješavati na način kako je i to danas efikasno okončano”, piše na sajtu suda.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com