Ko je svjetski šampion – Real, Real! Madriđani objedinili titule, kao na treningu sa Al-Ainom - Volim Podgoricu

Ko je svjetski šampion – Real, Real! Madriđani objedinili titule, kao na treningu sa Al-Ainom

Nije bilo neizvijesnosti u finalu svjetskog klupskog prvenstva, Real je evropskoj tituli pridodao i onu namjenjenu planetarnom šampionu, pobjedom nad Al-Ainom rezultatom 4:1!

“Kraljevski klub” je tako došao do svoje četrvte titule prvaka svijeta, jednu manje ima Barselona na “vječnoj listi” najboljih timova FIFA takmičenja.

Strijelci za ekipu Santijaga Solarija u Emiratima bili su Modrić u 14. minutu, Markos Ljorente u 60, Serhio Ramos u 78, i Nader u 90+1 (autogol), dok je čast domaćeg tima spasao Šiotani u 86, na asistenciju Brazilca Kaija.

Podsjetimo da je ekipa koju sa klupe vodi Hrvat Zoran Mamić u polufinalu senzacionalno eliminisala River Plejt i tako uskratila ljubiteljima fudbala poslasticu, super meč između evropskog i južnoameričkog prvaka.

Sigurno je da bi Argentinci bili daleko jača prepreka Madriđanima ka svetskoj tituli, nego što je to bio tim iz Emirata, no to je već za rubriku “šta bi bilo, kad bi bilo”, ono šo se piše je još jedan veliki trofej u vitrinama najuspješnijeg fudbalskog kluba na svijetu.

Foto: Tanjug/Ap

Bilo je, ipak, trzavica u odbrani Reala u povoju meča kada je Ramos gotovo sa gol-linije nogom odbranio udarac igrača Al-Aina. bila je to sjajna šansa da domaći sastav makar natera Madriđane da se kasniej više namuše, ipak ni takvu šansu nisu uspeli da materijalizuju.

Kazna je stigla dva minuta kasnije.

Modrić je sa 17-18 metara pereciznim “hicem” savladao golmana Al-Aina, načeo rivala, posle čega je sve išlo “na vodenicu” trostrukog evropskog prvaka.

U nastavku meča, Real je ugušio svaki otpor rivala, kvalitet je isplivao, a naplata je stigla u vidu gola Markosa Ljorentea, i to takvog da je pobrao ovacije navijača.

Uhvatio je fudbaler Reala volej van kaznenog, raspalio po lopti koja se zarila u donji desni ugao gola.

U listu strelaca upisao se i Ramos, koji je pokazapo da se u kaznenom prostoru protivnika snalazi kao riba u vodi – sačekao je korner, pobegao čuvarima i glavom pogodio za 3:0 i proglasio “Kraljevsku” feštu u Emiratima.

Do kraja, po gol na obe strane zadovoljio je oba tima, Realu je ponovo pripala sva slava ovoga puta u duelu “Davida i Golijata”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com