Amfilohije: Crna Gora treba da POŠTUJE Srpsku pravoslavnu crkvu - Volim Podgoricu

Amfilohije: Crna Gora treba da POŠTUJE Srpsku pravoslavnu crkvu

Bezumno je da se vlast miješa u crkvena pitanja Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, izjavio je juče da je bezumno da se u Crnoj Gori, koja je sekularna država, vlast miješa u crkvena pitanja.

“To je potpuno bezumno, naročito ovdje kod nas u Crnoj Gori, gdje je u vrijeme bratoubilaštva ubijen mitropolit crnogorsko-primorski sa više od stotinu najboljih sveštenika i stvorena država ovakva kakva je danas”, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da država Crna Gora treba da poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu.

Amfilohije je poručio da za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega.

“To je Crkva Hristova. Takva je ona bila kroz vjekove i takva će ostati dok je je svijeta i vijeka. Mnogi su se otuđili od crkve, a htjeli bi da upravljaju crkvom”, istakao je mitropolit.

On je naveo da je vlastoljublje carigradskog patrijarha dovelo do podjela koje su katastrofalne za budućnost Ukrajine i svih slovenskih naroda, ali i za sveukupno pravoslavlje, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

“Vlastoljublje je najopakija bolest u svim zajednicama. Ono je u Rimokatoličkoj crkvi bilo dogma kroz vjekove, a u pravoslavnoj iskušenje”, rekao je mitropolit Amfilohije, nakon svete službe u Crkvi Svetog Nikole u Bandićima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com