Kliničkom centru Crne Gore iz budžeta 67 miliona eura - Volim Podgoricu

Kliničkom centru Crne Gore iz budžeta 67 miliona eura  

Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) iz budžeta za narednu godinu biće izdvojeno 67 miliona eura, osam miliona manje od iznosa koji je tražila ta zdravstvena ustanova, odlučio je Upravni odbor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

Upravni odbor je na sjednici u utorak raspodijelio novac iz budžeta za funkcionisanje zdravstvenih ustanova u narednoj godini.

Ukupan budžet zdravstvenog sistema za narednu godinu iznosi 237 miliona eura.

Prema odluci upravnog odbora Fonda, predstavnici Kliničkog centra su izrazili nezadovoljstvo zbog toga, ističući da je to nedovoljno sredstava za funkcionisanje najveće zdravstvene ustanove u državi, s obzirom na povećanje broja pacijenata, nove aparate i angažovanje dodatnog kadra, piše Dan.

Prema saznanjima tog dnevnog lista, Upravni odbor Fonda je donio odluku da se za angažovanje ljekara specijalista i konsultanata sa strane za potrebe KCCG izdvoji dodatnih 500 hiljada eura.

Za plate zaposlenih u KCCG namijenjeno je 30,5 miliona, a za ljekove i medicinska sredstva 16,5 miliona eura.

FZO smanjio je izdvajanja za bolovanja zaposlenih u Crnoj Gori za 600 hiljada eura i ona će iznositi 4,8 miliona eura u narednoj godini.

Upravni odbor je povećao izdvajanja za stomatološke usluge osiguranika na 4,3 miliona eura, što je 850 hiljada više, za vraćanje školskih zubarskih ambulanti, kako bi se unaprijedila prevencija oralnog zdravlja kod učenika.

Stomatološka komora je na sjednici Upravnog odbora zahtijevala da se Poliklinika vrati u okrilje primarne zdravstvene zaštite, kako bi se unaprijedila stomološka zdravstvena zaštita građana.

DAN

1 komentar

  1. Wow! that guide has been awfully practical thanks alot : ). “Ignorant men don’t know what good they hold in their hands until they’ve flung it away.” by Sophocles..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com