Koliko Podgorici stvarno treba taksi vozila? - Volim Podgoricu

Koliko Podgorici stvarno treba taksi vozila?

Iako nadležni godinama najavljuju da će regulisati taksi saobraćaj u Podgorici, odnosno da će se znati broj vozila i da će svi poslovati legalno, to se još nije desilo. Taksisti sa kojima je novinar “Vijesti” razgovarao su istakli da ne postoji zvaničan podatak o tome koliko u Podgoricima ima taksija, odnosno licenci i da li se i danas to zloupotrebljava.

“Ono što je evidentno, jeste da je broj vozila manji, odnosno da građani teže mogu da naruče vožnju, pogotovo u takozvanim špicevima. Nadležni kažu da su smanjili broj vozila, ali umjesto tih se pojave novi vozači. Definitivno stanje u oblasti nije sređeno, nešto nije u redu”, istakao je jedan od taksista.

Prema tvrdnjama sagovornika, taksi u Podgorici je i dalje socijalna kategorija.

“Jer mnogi taj posao rade da bi preživjeli. Može da se zaposli ko hoće, bez poznavanja ulica u gradu. Koliko puta se dešava građanima, kada naruče vožnju, da taksista ne zna adresu. To ranije nije moglo da se desi. Ali ranije je taksi bio luksuz, odnosno znalo se ko je sebi mogao da priušti vožnju”, tvrdi dugogodišnji taksista.

Na ulicama Podgorice prema ranijim zvaničnim podacima bilo je preko 1.000 regularnih taksi vozila, dok je taj broj sa nelegalnim kretao i preko dvije hiljade. Predstavnici taksi udruženja kazali su da tačan broj vozila još ne znaju.

Pored toga, kako su istakli, nelegalni, odnosno takozvani “divlji” prevoz je i dalje prisutan na ulicama Podgorice.

“Iako je vožnja taksijem u odnosu na sve gradove u Crnoj Gori, u Podgorici zaista najjeftinija, imamo i dalje ‘divljake’ na ulicama. Uglavnom putnike uzimaju na autobuskim stajalištima”.

Na nelegalne taksiste godinama se žale i predstavnici autobuskih prevoznika, navodeći da im umnogome otežavaju poslovanje.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com