Nova istraga o poslovanju Atlas i Invest banke, Bašović privedena i saslušana - Volim Podgoricu

Nova istraga o poslovanju Atlas i Invest banke, Bašović privedena i saslušana

Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je još jednu istragu o poslovanju Atlas i Invest banke.

U sklopu ove istrage danas je privedena i saslušana izvršna direktorica Invest banke Biljana Bašović, saznaje Televizija Vijesti.

Sagovornik televizije blizak istrazi objašnjava da je Bašović tek prva osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja.

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima, nijesu stavili tačku ni na spisak osumnjičenih u Atlas banci, u istrazi otvorenoj prije dvadesetak dana.

Do sada se sumnjalo da je iznos novca pribavljenog na nezakonit način preko pola milijarde eura, ali postoje indicije da je ta suma veća za tri stotine hiljada eura.

Zbog sumnje da su od 2011. do novembra ove godine kao članovi kriminalne organizacije, radi sticanja nezakonite dobiti, prali novac preko Atlas banke, krivične prijave do sada su podnijete protiv 174 osobe i firme među kojima je i devet crnogorskih državljana.

Među njima je i šest sadašnjih i bivših zaposlenih u Atlas banci, na menadžerskim ili operativnim pozicijama.

U istrazi je, potvrdili su nam izvori bliski istrazi, otvoreno i pitanje da li je Centralna banka u ovom slučaju imala nadležnost da reaguje i spriječi izvršenje krivičnog djela? Navodno će se odgovorni tražiti i u redovima Centralne banke.

Ubrzo nakon otvaranje istrage, Centralna banka uvela je prinudnu upravu u Atlas i Invest banku Montenegro koje kontroliše biznismen Duško Knežević.

Knežević je potom poručio da neko želi da mu otme imovinu u Crnoj Gori i optužio Tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com