“DA OVAKVOG MOMKA PREVARE MANEKENI I LISICE, JEDNOSTAVNO NE IDE”: Vođa kavčana i misteriozni muškarac putem čitulje POSLALI PORUKU ROGANOVIĆEVIM UBICAMA? - Volim Podgoricu

“DA OVAKVOG MOMKA PREVARE MANEKENI I LISICE, JEDNOSTAVNO NE IDE”: Vođa kavčana i misteriozni muškarac putem čitulje POSLALI PORUKU ROGANOVIĆEVIM UBICAMA?  

 

Radoje Zvicer, za kojim je Crna Gora raspisala potjernicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa „kavačkog klana“ učestvovao u izvršenju krivičnih djela, dao je čitulju ubijenom Vladimiru Roganoviću.

Zvicer je, podsjetimo, u bjekstvu, dok je drugi vođa ovog klana Slobodan Kašćelan nedavno uhapšen i čeka se njegovo izručenje Podgorici.

„Nije ti ravnog bilo! Voli te brat, Radoje Zvicer“, stoji u čitulji.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Druga čitulja stoji pored prve i glasi: „Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato“.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Ova likvidacija digla je veliku buru u crnogorskom kriminalnom podezmlju, a prepucavanje putem čitulja redovna je pojava u ovim krugovima.

Stoga postoje indicije da se upravo u drugoj čitulji direktno poziva na poravnanje računa Roganovićeve ekipe i njegovog ubice.

 

FOTO: PRINTSCREEN, MUP CG

 

Saradnja bezbjednosnih službi

Ubistvo Vladimira Roganovića nije uzburkalo samo crnogorske kriminalce već i tamošnje bezbjednosne službe.

Naime, prema njihovim informacijama nekoliko osoba koje su bliske škaljarskom klanu, napustile su Crnu Goru samo dva dana prije ubistva Novljanina.

Tu informaciju crnogorska policija dostavila je kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvetljavanju ovog zločina, a u čemu im pomažu i službe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Utvrdili su da su bezbednosno interesantna lica bliska škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vrijeme zločina bila u zemljama Evropske unije.

Izvori bliski bezbjednosnim službama tvrde da već imaju određena saznanja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba.

 

Ko je Radoje Zvicer?

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umešan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu ove godine u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u posljednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on utekao u posljednjem trenutku i nestao sa radara naše policijie.

Protekle sedmice u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

(Kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com