Ko je bio David Dragičević zbog kojeg je cio region na nogama? - Volim Podgoricu

Ko je bio David Dragičević zbog kojeg je cio region na nogama?

Mladić zbog kojeg je hiljade ljudi u cijelom regionu na nogama David Dragičević bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banjaluke.

Zahvaljujući njegovom ocu Davoru koji se devet mjeseci bori da se sazna istina o njegovoj smrti, za Davida je čuo cio region, ali i svijet.

David Dragičević je nestao u noći između 17. i 18. marta ove godine. Njegovi roditelji ponudili su nagradu od 100.000 maraka za informaciju o njemu.

Davidovo tijelo je nađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Banjaluci. Prvobitnom policijskom istragom utvrđeno da se David utopio, jer je vjerovatno pao u rijeku koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Međutim, roditelji od početka sumnjaju da to nije bio nesrećan slučaj. Apelovali su da se pažnja obrati na poruku koju je David poslao te noći, a u kojoj se optužuje mladić Filip Ćulum, ako se Davidu nešto desi.

Po policijskoj verziji, David se oko 23:30 sati potukao sa tri osobe ispred kafića, nakon čega su se razišli. David je zatim sam svraćao u nekoliko kafića i klubova. Oko 2:50 snimljena je osoba za koju se sumnja da je David kako ulazi u dvorište jedne kuće, a nekoliko minuta kasnije ulaze vlasnik kuće, a zatim i njegov brat. U 3:42 iz kuće izlazi mladić koji hramlje i odlazi u pravcu mosta na rijeci Crkveni. Sumnja se da je ta osoba David i da je tada posljednji put viđen.

Nova obdukcija obavljena je 28. marta, Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske zvanično je potvrdio da je vrijeme Davidove smrti 18. mart 2018. godine u četiri sata ujutro.

Kao uzroci navode se utapanje i krvni podlivi po glavi i tijelu, a smrt je okarakterisana kao nasilna. Kod Davida su ustanovljeni tragovi droga THC i LSD. Od tog momenta Davidova smrt se tretira kao ubistvo.

U naredbi tužioca navodi se da su nepoznati izvršioci 18. marta oko 4 sata ujutro, verbalno i bijesnim glasom napali Davida koji je plašeći se za svoj život, bježao i pao niz strmu obalu u nabujalu rijeku ili su ga izvršioci sa gurnuli sa obale. Utvrđeno je da je uzrok Davidove smrti utapanje. Tada se pojavljuje svjedok koji tvrdi da ga je 18. marta oko četiri sata ujutru probudila galama i svađa koja se čula spolja. Čuo je muški histeričan glas, psovke i prijetnje.

Osim toga, svjedok je čuo glasove još dva ili tri muškarca. Zatim su se čuli zvuci treske i kršenja granja i onda je nešto teško pljusnulo u vodu, tvrdi svjedok.

Protiv dva policijska službenika Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka, podignuta je optužnica za sprečavanje dokazivanja. Takođe, inženjer Alen Kukić pritvoren je zbog saučesništva.

Advokati porodice Dragičević tvrde da je David ubijen zbog velike sume novca i da imaju saznanja da je ubijeni David kao vrstan IT stručnjak došao do šifre koja krije ogromnu sumu novca povezanog sa oružjem.

David sa ocem

Porodica takođe tvrdi da pravu tajnu krije laptop, pronađen u reci Crkvenoj, za koji je policija tvrdila da ga je Dragičević ukrao, a sada se nalazi u policiji u distriktu Brčko.

Davidov otac Davor je u proteklom periodu organizovao niz masovnih protesta pod sloganom “Pravda za Davida”. Protestima se odazvao veliki broj ljudi, a Davidovi roditelji su na demonstracijama tražili da se otkriju i privedu pravdi počinioci, kao i svi koji su pokušali da zataškaju ovaj slučaj.

b92

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com