MILO: Vjerujem da će Budućnost i dogodine igrati u Evroligi - Volim Podgoricu

MILO: Vjerujem da će Budućnost i dogodine igrati u Evroligi

Plasman ženske selekcije na peto uzastopno Evropsko prvenstvo, muška selekcija je na korak od plasman na Mundobasket, sve mlađe selekcije (osim kadetske) su opstale u A divizijama, Budućnost je osvojila ABA ligu i plasirala se u Evroligu, Mornar je ispisao najljepšu stranicu istorije…

Nema dileme, ovo je još jedna uspješna godina kada je u pitanju naša košarka, a KSCG je sinoć na svečanosti u hotelu Hilton sumirao utiske iz 2018, te nagradio najbolje. Kao što je bilo poznato Nikola Ivanović je najbolji košarkaš, Milena Jakšić košarkašica, a trener Mihailo Pavićević. Nagrada za igrača godine u inostranstvu pripala je kapitenu reprezentacije Bojanu Dubljeviću, najbolja igračica van Crne Gore je Snežana Aleksić, dok su priznanje za najbolje mlade pripala Dragani Živković i Milošu Popoviću.

foto: KSCG

“Ovo je još jedna, usuđujem se reći, možda i najuspješnija godina od obnove nezavisnosti. Zbog rezultata koji nijesu samo reprezentativni, već i izuzetni klupski. To je nešto što posebno raduje, jer potvrđuje da je formula za koju smo se opredijelili prije koju godinu da uz razvoj sportske infrastrukture dodatnu pažnju posvetimo razvoju stručnog rada unutar KSCG – daje dobre rezultate. Da nije tako, teško da bi govorili o uspjesima unutar košarkaške organizacije Crne Gore. Vjerovatno bi pričali o uspjesima reprezentacija zahvaljujući vanrednim internacionalcima. Nadam se da će to biti formula koja će nas voditi i u narednom periodu”, rekao je prvi čovjek KSCG Milo Đukanović.

Ono što posebno raduje sve u našoj košarkaškoj organizaciji, znajući na malu bazu igračica, je svakako plasman košarkašica na EP koje su nastavile nevjerovatan niz.

“S pravom posebno potenciramo žensku seniorsku selekciju koja je u svim kvalifikacijama uspjela da se plasira na EP. Takođe, muška je u odličnoj šansi da prvi put crnogorsku košarku izvede na najveću svjetsku pozornicu. Sve mlađe selekcije, izuzev malog kiksa kadeta koji je uzrokovan povredama, bile na nivou očekivanih rezultata. To nas raduje, jer pokazuje da se ozbiljnije radi sa mlađim selekcijama u Crnoj Gori i da širimo bazu naših seniorskih reprezentacija” jasno je istakao Đukanović.

I na klupskom nivou ženska košarka je pisala fenomenalne rezultate. Budućnost Bemax osvojila je tripletu WABA ligu, te prvenstvo i Kup Crne Gore.

Foto: Radio Sarajevo

“To je veoma važno za nas i garantuje da će se i ovi uspjesi u reprezentacijama nastaviti i u narednom periodu. Ostaje nam zadatak i njime se ozbiljno bavimo, da omasovimo ženski košarkaški sport. Tu nažalost nemamo adekvatan refleks od lokalnih zajednica. Čini nam se da je to neopravdano i da nije problem u novcu. Problem je više nedostatak pažnje i senzibiliteta za tom nasušnom potrebom. Potrebni su mali i jeftiniji impulsi da bi se zainteresovala mlada, posebno ženska populacija”, jasan je prvi čovjek KSCG.

U aprilu godine koja polako ističe pisala se jedna od najsjajnijih stranica istorije crnogorske magične igre pod obručima. Budućnost Voli je osvojila ABA ligu i vratila Evroligu u našu zemlju nakon 16 godina.

“Budućnost je u žestokoj konkurenciji uspjela da osvoji ABA ligu i priušti najveće moguće zadovoljstvo ljubiteljima košarke, jer Crna Gora je jedna od devet zemalja koje imaju privilegiju da prate Evroligu uživo. Bez obzira što se u javnosti mogu čuti ovakve i onakve ocjene o dosadašnjim rezultatima koje je postigla Budućnost ove sezone, smatram da je ubjedljivo najveći uspjeh da smo uopšte u toj selekciji. Mislim da zajedno prepoznajemo da Budućnost pokazuje određeni kapacitet da ostvaruje i bolje rezultate i vjerujem da ćemo u finalu stvoriti uslove da se sačuva konkurentnost klupske košarke na evropskoj pozornici i da se nadamo da će uspjeti kroz ABA ligu i naredne sezone igrati u Evroligi”, poruka je Đukanovića koji se osvrnuo i na titulu Mornara koji je u sjajnom finalu plejofa Erste lige savladao upravo Budućnost i okitio se premijernim peharom.

foto: euroleague.net

“Ne manji uspjeh od ovog je svakako rezultat Mornara, koji je za svako poštovanje. Polufinale ABA lige, šampion Crne Gore, što svakog ljubitelja košarke raduje jer se pokazuje da nije sav kvalitet muške klupske košarke koncentrisan na Podgoricu. Baza se proširila, što nas hrabri da, ukoliko nastavimo da radimo kao do sada, ćemo snažiti konkurenciju i iz te konkurencije će rasti kvalitet naših klubova i naših reprezentativnih selekcija” zaključio je Milo Đukanović na sinoćnjoj svečanosti.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Can I just say what a reduction to find somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know the way to bring a difficulty to gentle and make it important. Extra individuals need to learn this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre no more common because you undoubtedly have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com